Spenótban sült gnocci csirkével

augusztus 25 , 2010 by: Felholany Egyéb

Szeretem a spenótot, mint általában a zöldeket. Mit nem adott volna érte a Nagymamám anno az óvodában (Ő volt a szakácsnéni…), ha csak egy kanállal is begyűrök belőle… Persze kivételezett helyzetemből adódóan, nekem a pöttyös tányérban mindig akadt valami egyéb más. Mint ahogy a reggelire kiszabott forralt-meleg tej helyett egy pöttyös bögrényi hideg tej is. Azok a régi szép idők… 🙂
Persze azóta megszerettem a spenótot, és másképpen is készítem mint ahogyan azt a menzán tették. Jó sok tejszínnel, kis fokhagymával krémesítve, habosítva. Egy napig főzelékként, másnap általában valami tésztával jól összesütve.
Ma gnoccival és némi pirosra sütött csirkemellel.
  • Hozzávalók: (1-2 adag)
2-5-3 dl spenótfőzelék (spenótlevél fokhagymás olívaolajon megpárolva, felöntve 2 dl tejszínnel, sózva, borsozva, botmixerrel habosítva)
15-20 dkg gnocci
fél csirkemell
10 dkg reszelt sajt (most Mozzarella és Cheddar / de lehet egy része füstölt is)
bors
olívaolaj
1 dkg vaj
  1. A csíkokra vágott csirkemellet pici olívaolajon megpirítom, sózom és borsozom.
  2. Közben kifőzöm a gnoccit, sütőtálba borítom és hozzáadom a vajat is.
  3. Felöntöm a kész spenóttal, rászórom a sült csirkecsíkokat, megszórom a reszelt sajttal és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt pirosra sütöm.

30 Hozzászólás

  • Imádom! Hú, de éhes lettem… 🙂
    Nagyon guszta!

  • Ez nagyon fincsi lehet! Már mentem is a recepted! Mézigörl (Orsi)

  • Hű de izgalmas összeállítás. Nagyon finom lehet

  • Jó kis párosítás! Tavasszal-nyárelőn érdemes kipróbálni csalánfőzelékkel is 🙂

  • Óóó ez pont nekem való étel! 🙂 nyami!
    (ugyan olyan üvegtálkáink vannak, tán Ikeás?

  • Nagyon guszta!
    Hétvégén én is kipróbálom, köszi a receptet.
    gesztenye
    gesztenye.blogol.hu

  • A spenótfőzeléked nincs sűrítve semmivel ? Én hol zsemlével, hol zsemlemorzsával szoktam. De ha megerősíted, akkor úgy is elkészítem ahogy te szoktad.

  • Hű nagyon jól hangzik :)!

  • Jó ötlet, ráadásul szeretjük a spenótot. Eddig puliszkával, túróval rétegezve sütöttem, de most jöhet ez a változat is.

  • Pixie Pie,
    köszönöm! Laktató finomság. :))

  • Mézigörl,
    örülök, hogy "berepültél" hozzám, üdv. Neked! 🙂
    Én pedig a tökös-mákos sütireceptedet viszem cserébe! :))

  • Bianka,
    pusztán maradékhasznosítás!
    Nem hangzik túl szerényen, de tényleg finom… :))

  • Trendo,
    a következő csalánszezonra már itthon leszek, ki fogom próbálni!
    Eddig nem volt hozzá bátorságom, de most ebből bőven begyűjtök, úgyhogy mit nekem egy csalánfőzelék?! :))

  • Ami,
    egészségedre!
    Hát igen, néha beszabadulok oda… :))

  • Gesztenye,
    köszönöm! Remélem ízleni fog Nektek is! :))

  • Szepek,
    nincs bizony! Éppen ez az, amit nem szerettem a menzás kosztban, hogy kenyérrel vagy zsemlével sűrítették. Sokan a párolt parajleveleket még vízzel higítják (hogy több legyen…), és utána muszály sűríteni. Én ezt a lépést kihagyom, csak a tejszín kerül bele, a botmixer pedig extra levegőt ad hozzá, így krémesen habos lesz!
    Próbáld ki nyugodtan! :))

  • L.Kriszina,
    köszönöm szépen! Spenótrajongóknak bátran merem ajánlani! :))

  • Garffyka,
    nekem pedig a túrós és puliszkás variáció maradt ki eddig… Majd beszámolok róla, hogyan ízlett!
    Remélem ez is ízleni fog Nektek! 🙂

  • A spenót egyike azon termékeknek, melyeket kiváló minőségben készít elő az élelmiszeripar. Kár vele otthon vesződni. Van rostos és tejszínes változat is és alig van vele munka. Igazad van, csak elrontja a dolgot, a jojó-szerű hígítom-besűrítem effektus. Ez csak csak afféle háziasszonyi kényszercselekvés, mert megnyugtatja a lekiismeretet, hogy nem lébecoltuk el az ebédet 🙂 Aki éhes marad a spenóttól, ami nem csoda, mert jóétvágyú pasit nem könnyű vele jóllakatni, az rántson ki hozzá csirkecombot :))))

  • A receptből nem hiányzik semmi, csak a gnocchi nevéből egy "c"! Nem a magas "c", csak egy sima! :)))

  • Kedves Felhőlány!

    Szeretnénk a blogodat beválogatni a Blogtimes – az első hazai blogportál – béta verziójába, amelybe kb. a 100 legjobb kerülne bele. A postjaidból csak néhány sort és képet szeretnénk átvenni forrásmegjelöléssel, illetve a tovább mutató link hozzád viszi az olvasót.

    Egy apró kérésünk lenne az általad feltöltött képek címeiben ne használj ékezeteket, mert így nem tudjuk illusztrálni a tőled átvett bejegyzés részletet.

    Ha kérdésed, vagy nem szeretnél megjelenni nálunk lenne, írj bátran.

    Turcsán Tamás
    BlogTimes.hu
    turcsantamas@gmail.com

    ui. privátban küldök szívesen béta linket is.

  • Köszi a receptet, isteni finom lett, csak annyit változtattam rajta, hogy darált hússal készítettem.

  • Megcsináltam a gnocchit, eszméletlenül finom volt! Köszi a receptet!:)

  • Halló! Ez itt maga a tökély!!!

    Zseniális 🙂

  • Merre járnak a felhők? És a Felhőlányok? 🙂

  • Gesztenye,
    nagyon örülök, hogy ízlett! :))
    Tetszik a Te ötleted is!

  • Shy,
    e-mailben válaszoltam! 🙂

  • Sofia,
    nagyon szívesen!
    Örülök, hogy Neked is bejött! :)))

  • Chef Viki,
    :))
    Ááááá, ugyan, ne túlozz! Csak egy kis zöld valami… maradékhasznosítás… :))

  • Trendo,
    itt vagyok ni! 🙂
    Leltároztam a "c" betűk terén, de nem találtam hiányt… ;O) Egyébként előfordulhat nálam is elírás… 🙂
    Visszatérve az ételre, a husit "beledolgoztam" az ételbe, az egyik emeletet a pipicici teszi ki, de természetesen nagyobb étkű pasiknak egy-egy csirkecomb még jár(hat) mellé… :))

Hozzászólás a(z) Felhőlány bejegyzéshez Válasz megszakítása

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum