Spárgasípok chilis kiflimorzsával és lágytojással – Luxusreggeli 2.

április 24 , 2010 by: Felholany Egyéb

Nem emlékszem hogy mi volt a film címe, de nyálcsorgatva néztem, ahogy a szereplő a zsenge spárgasípokat krémesen lágy tojásba tunkolva falja.
Sok éve már, azóta többször tettem ezt én is, ma egy kicsit „csavartam” rajta. Nem csak a gyomromat, de a lelkemet is megmelengette… 🙂
Gyorsan elkészülő, eszméletlenül finom reggeli a luxus kategóriában. Az utolsó pillanatban majdnem sikerült elrontanom, nem találtam meg a tojástartókat. (A költözés óta – bár a konyhám most mérföldekkel nagyobb a réginél, még mindig akadnak dolgok, amik dobozban várják sorsukat. Hát a lágytojástartó sem napi használatos dolog…)
Maradék szikkadt kifli, amit a morzsához nem használtam fel, vaskos karikára vágva tojástartóként is tökéletesen funkcionált. ..
  • Hozzávalók: (személyenként)
2 tojás
6-8 db zöldspárga
1 kifli
2 ek. olívaolaj
1/2 mk. őrölt chili
csipetnyi cukor
  1. A szikkadt kiflit előző este darabokra tépve hagyom megszáradni. Másnap zacskóban, konyharuha között klopfolóval morzsásra töröm. (Még mindig nincs mozsaram.)
  2. Serpenyőben olívaolajon megpirítom a morzsát, a tűzről levéve hozzáadom a chilit, jól elkeverem és hagyom hűlni.
  3. A tojásokat 3 percig főzöm.
  4. Közben vizet forralok, sózom, kb. 1/2 mk. cukrot adok hozzá (így ropogós marad a spárga), beledobom a zöldséget és 4 percig főzöm.

14 Hozzászólás

  • Húúú… ez brutál jól néz ki! Egy ilyen reggelire én is szívesen beneveznék! :))
    A múltkor én Jamie Olivert láttam, amikor a spárgát – amit előtte baconbe csavart, és kissé megsütötte serpenyőben -, mártogatja a lágytojásba. Mmmmm :))

  • hhmmmm, ilyet kérnék reggelire. holnap félkilenckor kelek:-)

  • hhmmmm, ilyet kérnék reggelire. holnap félkilenckor kelek:-)

  • Írtó guszta! 🙂

  • Ildinyó,
    azt a részt nem láttam, de köszönöm az ötletet, lesz olyan is! Egyszerűen nem tudok vele betelni! :))

    Nokedlis,
    5 perc múlva tálalva a reggeli! 🙂 Jó étvágyat kívánok! :))

    Ami,
    köszönöm! 🙂

  • Hűű, ez tényleg luxus, megadtad a módját, nagyon szépséges és finomságos, tetszik a chilis kiflimorzsa:)

  • Hmmmmmmmmmmmm…

    A képeid szenzációsak!

  • Ebből is látszik, hogy a mindennapi luxushoz igazán nem kell sok. A luxus szinte csak az ötleten múlik. Itt nagyon pazar!!!

  • HŰŰŰŰ nyami. Nagyon guszta. Nem szervezel villásreggelit.

  • HŰŰŰŰ nyami. Nagyon guszta. Nem szervezel villásreggelit.

  • Ízlésszindróma,
    Köszönöm szépen! Ez a még megengedhető "luxus"… szeretem a csípős ízeket, tökéletesen feldobta a morzsát. 🙂

  • Chef Viki,
    köszönöm szépen! Ennyit tesz a délelőtti verőfényes / természetes világítás… 🙂

  • Bodzazsuzsa,
    nagyon köszönöm! 🙂 Valóban, egy nagyon egyszerű és olcsó ételt is lehet pazar reggeliként felszolgálni. Nem azon múlik, hogy homár vagy kaviár van a tányéron… :))

  • Bianka,
    elgondolkozom az ötleteden… Te leszel az első akinek szólni fogok! :)) Köszi!

Hozzászólás a(z) Ami bejegyzéshez Válasz megszakítása

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum