Nem emlékszem hogy mi volt a film címe, de nyálcsorgatva néztem, ahogy a szereplő a zsenge spárgasípokat krémesen lágy tojásba tunkolva falja.
Sok éve már, azóta többször tettem ezt én is, ma egy kicsit „csavartam” rajta. Nem csak a gyomromat, de a lelkemet is megmelengette… 🙂
Gyorsan elkészülő, eszméletlenül finom reggeli a luxus kategóriában. Az utolsó pillanatban majdnem sikerült elrontanom, nem találtam meg a tojástartókat. (A költözés óta – bár a konyhám most mérföldekkel nagyobb a réginél, még mindig akadnak dolgok, amik dobozban várják sorsukat. Hát a lágytojástartó sem napi használatos dolog…)
Maradék szikkadt kifli, amit a morzsához nem használtam fel, vaskos karikára vágva tojástartóként is tökéletesen funkcionált. ..
- Hozzávalók: (személyenként)
2 tojás
6-8 db zöldspárga
1 kifli
2 ek. olívaolaj
1/2 mk. őrölt chili
só
csipetnyi cukor
- A szikkadt kiflit előző este darabokra tépve hagyom megszáradni. Másnap zacskóban, konyharuha között klopfolóval morzsásra töröm. (Még mindig nincs mozsaram.)
- Serpenyőben olívaolajon megpirítom a morzsát, a tűzről levéve hozzáadom a chilit, jól elkeverem és hagyom hűlni.
- A tojásokat 3 percig főzöm.
- Közben vizet forralok, sózom, kb. 1/2 mk. cukrot adok hozzá (így ropogós marad a spárga), beledobom a zöldséget és 4 percig főzöm.
Húúú… ez brutál jól néz ki! Egy ilyen reggelire én is szívesen beneveznék! :))
by Ildinyó április 4, 2010 at 08 : 31A múltkor én Jamie Olivert láttam, amikor a spárgát – amit előtte baconbe csavart, és kissé megsütötte serpenyőben -, mártogatja a lágytojásba. Mmmmm :))
hhmmmm, ilyet kérnék reggelire. holnap félkilenckor kelek:-)
by nokedlis április 4, 2010 at 09 : 15hhmmmm, ilyet kérnék reggelire. holnap félkilenckor kelek:-)
by nokedlis április 4, 2010 at 09 : 15Írtó guszta! 🙂
by Ami április 4, 2010 at 05 : 54Ildinyó,
azt a részt nem láttam, de köszönöm az ötletet, lesz olyan is! Egyszerűen nem tudok vele betelni! :))
Nokedlis,
5 perc múlva tálalva a reggeli! 🙂 Jó étvágyat kívánok! :))
Ami,
by Felhőlány április 4, 2010 at 06 : 35köszönöm! 🙂
Hűű, ez tényleg luxus, megadtad a módját, nagyon szépséges és finomságos, tetszik a chilis kiflimorzsa:)
by Ízlésszindróma április 4, 2010 at 07 : 01Hmmmmmmmmmmmm…
A képeid szenzációsak!
by Chef Viki április 4, 2010 at 10 : 24Ebből is látszik, hogy a mindennapi luxushoz igazán nem kell sok. A luxus szinte csak az ötleten múlik. Itt nagyon pazar!!!
by bodzazsuzsa április 4, 2010 at 10 : 42HŰŰŰŰ nyami. Nagyon guszta. Nem szervezel villásreggelit.
by Bianka április 4, 2010 at 08 : 54HŰŰŰŰ nyami. Nagyon guszta. Nem szervezel villásreggelit.
by Bianka április 4, 2010 at 08 : 54Ízlésszindróma,
by Felhőlány április 4, 2010 at 11 : 42Köszönöm szépen! Ez a még megengedhető "luxus"… szeretem a csípős ízeket, tökéletesen feldobta a morzsát. 🙂
Chef Viki,
by Felhőlány április 4, 2010 at 11 : 43köszönöm szépen! Ennyit tesz a délelőtti verőfényes / természetes világítás… 🙂
Bodzazsuzsa,
by Felhőlány április 4, 2010 at 11 : 46nagyon köszönöm! 🙂 Valóban, egy nagyon egyszerű és olcsó ételt is lehet pazar reggeliként felszolgálni. Nem azon múlik, hogy homár vagy kaviár van a tányéron… :))
Bianka,
by Felhőlány április 4, 2010 at 11 : 47elgondolkozom az ötleteden… Te leszel az első akinek szólni fogok! :)) Köszi!