Vannak olyan esték – amikor gasztroblog ide-, vagy oda, nem jut el az étel a fotózásig… Az okok tárháza széleskörű: éhség, türelmetlenség, borús-felhős időjárás, fáradtság, ha nem úgy sikerül valami, vagy ha éppen túl jól sikerül valami. Ez utóbbi esetben a kóstolási fázisban elpárolog a fotózás alanya, mint ahogy ennek a tésztának az első két felvonása is… 🙂
Good Food recept ismét, innen – és ahogyan azt már megszoktam, tökéletesen működő recept. Bár túl sok minden nincs, amit el lehetne rajta rontani… 🙂 Annyi talán, hogy érdemes több tejszínnel készíteni, mert a tészta sokat magába szív.
- Hozzávalók: (2 személyre)
fél csokor spárga (eredetileg 1 csokor, de ez ugye kinél mennyit jelent…)
2 dl tejszín (eredetileg 1,42 dl)
2 gerezd fokhagyma
só
5 dkg reszelt parmezán (nálam Grana Padano van készleten)
25 dkg tagliatelle tészta
- A spárgacsúcsokat levágom, félreteszem. A spárga szárát feldarabolom és enyhén sós vízben 4-5 percig főzöm, majd leszűröm.
- A fokhagymagerezdeket félbevágva a tejszínbe dobom és lassan felforralom.
- A tűzről levéve a fokhagymát eltávolítom, a tejszínhez adom a spárgadarabokat és a parmezánnal együtt botmixerrel krémesítem.
- Közben forró vízben kifőzöm a tésztát úgy, hogy a főzési idő utolsó két percében hozzáadom a spárgacsúcsokat is.
- Felmelegítem a krémet, összekeverem a leszűrt tésztával, parmezánnal és a spárgacsúcsokkal tálalom.
gusztaaaa… ezt én is beraktam a binderbe a goodfoodon… 🙂 annyi féle spárgás kaja van amit végig kell enni a szezonban… "rémes"
by Lilla május 5, 2010 at 02 : 59Spárga volt ebédre, de most konkrétan összefutott a számban a nyál… Hmmm.
by Morzsa május 5, 2010 at 04 : 42Egyébként az ebédem sem került posztra, mert az is elfogyott még a megörökítés előtt.
Jó tudni, hogy más is jár így ;-)))
Szuper! Maradt fél csomag spárgám ! 🙂
by duende május 5, 2010 at 06 : 38Hű mennyei ötlet. Azt hiszem ki kell próbálnom. Nagyon guszta
by Bianka május 5, 2010 at 07 : 14Lilla,
by Felhőlány május 5, 2010 at 07 : 34nekem most ez lett a kedvenc spárgás étel. Persze csak amíg nem készítek újabbat, mert általában mindig a legutolsó a legkedvesebb… 🙂 Bele kell húznom amíg lehet kapni! :))
Morzsa,
by Felhőlány május 5, 2010 at 07 : 36nálam ilyen gyakran előfordul… :))
Duende,
by Felhőlány május 5, 2010 at 07 : 37biztosan ízleni fog! 🙂
Bianka,
by Felhőlány május 5, 2010 at 07 : 38köszönöm szépen! Nem az én ötletem, de hogy mennyei, abban egyetértünk! ;o)