Sonkával, sajttal sült paprika

augusztus 09 , 2010 by: Felholany Egyéb

Az egyik legjobb vacsora, amit mostanában ettem… Persze ezt így ebben a formában könnyen kijelenthetem, mert napok óta valahogy kimaradt a vacsora az életemből. Talán a késői ebéd miatt, vagy mert annyira fáradt voltam, hogy már egy vajaskenyér megkenése is komoly feladatnak tűnt… nem tudom. De amikor tegnap Gabojszánál megláttam a sajttal töltött sült kápia paprika fotóját, elvesztem. Kicsit újragondoltam a receptjét amit Ő köretnek készített, nálam egy ízletes vacsora kerekedett belőle. Minden volt hozzá itthon, igaz nem füstölt mozzarella, hanem sima került bele, de néhány szelet vékony Prosciutto sonka és az a bizonyos fokhagymás olívaolaj összességében megtette a hatását. = A ropogósra sült sonka… hmmmm…:))

  • Hozzávalók:

kápia paprika
fokhagymás olívaolaj
néhány szelet Prosciutto sonka
mozzarella
bors
díszítéshez petrezselyem (ha nem felejtjük el mint én….)

  1. A paprikát hosszában félbevágom, magházát és az ereket eltávolítom.
  2. Meglocsolom fokhagymás olívaolajjal, belehajtogatok egy-egy szelet hajszálvékony sonkát, kirakom a felszeletelt mozzarellával, csöpögtetek rá még egy kevés fokhagymás olajat, borsozom, és 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütöm.

12 Hozzászólás

  • Nagyon szeretem a kápiát nyersen és sütve is. Legutóbb padlizsán tekercsbe tettem.
    Ez a te verziód nagyon szimpatikus.

  • Nem csak az étel maga, hanem a kép is csodálatos

  • A paprikát már én is megvettem hozzá 🙂 Jó lehet a te változatod is.

  • Imádom a kápiát, így meg aztán, hűű nyami-nyami;))))

  • Tényleg csodásan néz ki és hangzik:-)

  • Thrini,
    igen, egészen más íze van, mint az összes többi piros paprikának, én is nagyon szeretem!
    A padlizsános is nagyon jól hangzik! 🙂
    Köszönöm a tejespités linket, örülök, hogy ízlett! Szilvával még nem próbáltom, de itt a szezonja…
    Sajnos nem tudok Hozzád sem kommentelni egyelőre (a felugró ablak hiánya és a gépem fogyatékossága miatt…), de olvaslak és remélem mielőbb megoldom ezt a problémát…

  • Bianka,
    köszönöm szépen, bár én most nem vagyok megelégedve ezekkel a fotókkal, ám mentségükre legyen mondva, hogy a sütés után a sonka kicsit "összerántotta" az egészet…:)

  • Lúdanyó,
    ezek szerint nem csak rám volt ilyen hatással Gabojsza receptje… :))

  • Ízlésszindróma,
    ugye milyen guszta? 🙂 És finom is… :))

  • Belly,
    köszönöm szépen! 🙂
    Iruló-piruló szmáááájli… ;o)

  • Az étel pompásan néz ki, szinte leugrik a monitorról. A háttér színét változtatnám, ne folyjon egybe. Majd legközelebb persze, hiszen az étvágygerjesztő és finom kaja biztosan alig élte túl az első képek elkészültét! 🙂
    OFF: Nagy öröm számomra, hogy megoldódtak a kommentelési problémáid. Máris vidámabb verseket fogok írni! 🙂

  • Trendo,
    hát igen… Talán már az is elég lett volna, ha a tányért picit lejjebb húzom, de akkor nagyon hajtott, hogy végre meg tudjam kóstolni… :))

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum