Az egyik legjobb vacsora, amit mostanában ettem… Persze ezt így ebben a formában könnyen kijelenthetem, mert napok óta valahogy kimaradt a vacsora az életemből. Talán a késői ebéd miatt, vagy mert annyira fáradt voltam, hogy már egy vajaskenyér megkenése is komoly feladatnak tűnt… nem tudom. De amikor tegnap Gabojszánál megláttam a sajttal töltött sült kápia paprika fotóját, elvesztem. Kicsit újragondoltam a receptjét amit Ő köretnek készített, nálam egy ízletes vacsora kerekedett belőle. Minden volt hozzá itthon, igaz nem füstölt mozzarella, hanem sima került bele, de néhány szelet vékony Prosciutto sonka és az a bizonyos fokhagymás olívaolaj összességében megtette a hatását. = A ropogósra sült sonka… hmmmm…:))
- Hozzávalók:
kápia paprika
fokhagymás olívaolaj
néhány szelet Prosciutto sonka
mozzarella
bors
díszítéshez petrezselyem (ha nem felejtjük el mint én….)
- A paprikát hosszában félbevágom, magházát és az ereket eltávolítom.
- Meglocsolom fokhagymás olívaolajjal, belehajtogatok egy-egy szelet hajszálvékony sonkát, kirakom a felszeletelt mozzarellával, csöpögtetek rá még egy kevés fokhagymás olajat, borsozom, és 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütöm.
Nagyon szeretem a kápiát nyersen és sütve is. Legutóbb padlizsán tekercsbe tettem.
by Thrini augusztus 8, 2010 at 06 : 42Ez a te verziód nagyon szimpatikus.
Nem csak az étel maga, hanem a kép is csodálatos
by Bianka augusztus 8, 2010 at 06 : 57A paprikát már én is megvettem hozzá 🙂 Jó lehet a te változatod is.
by lúdanyó augusztus 8, 2010 at 07 : 16Imádom a kápiát, így meg aztán, hűű nyami-nyami;))))
by Ízlésszindróma augusztus 8, 2010 at 07 : 30Tényleg csodásan néz ki és hangzik:-)
by Belly augusztus 8, 2010 at 11 : 18Thrini,
by Felhőlány augusztus 8, 2010 at 07 : 05igen, egészen más íze van, mint az összes többi piros paprikának, én is nagyon szeretem!
A padlizsános is nagyon jól hangzik! 🙂
Köszönöm a tejespités linket, örülök, hogy ízlett! Szilvával még nem próbáltom, de itt a szezonja…
Sajnos nem tudok Hozzád sem kommentelni egyelőre (a felugró ablak hiánya és a gépem fogyatékossága miatt…), de olvaslak és remélem mielőbb megoldom ezt a problémát…
Bianka,
by Felhőlány augusztus 8, 2010 at 07 : 09köszönöm szépen, bár én most nem vagyok megelégedve ezekkel a fotókkal, ám mentségükre legyen mondva, hogy a sütés után a sonka kicsit "összerántotta" az egészet…:)
Lúdanyó,
by Felhőlány augusztus 8, 2010 at 07 : 10ezek szerint nem csak rám volt ilyen hatással Gabojsza receptje… :))
Ízlésszindróma,
by Felhőlány augusztus 8, 2010 at 07 : 11ugye milyen guszta? 🙂 És finom is… :))
Belly,
by Felhőlány augusztus 8, 2010 at 07 : 12köszönöm szépen! 🙂
Iruló-piruló szmáááájli… ;o)
Az étel pompásan néz ki, szinte leugrik a monitorról. A háttér színét változtatnám, ne folyjon egybe. Majd legközelebb persze, hiszen az étvágygerjesztő és finom kaja biztosan alig élte túl az első képek elkészültét! 🙂
by trendo augusztus 8, 2010 at 06 : 21OFF: Nagy öröm számomra, hogy megoldódtak a kommentelési problémáid. Máris vidámabb verseket fogok írni! 🙂
Trendo,
by Felhőlány augusztus 8, 2010 at 04 : 09hát igen… Talán már az is elég lett volna, ha a tányért picit lejjebb húzom, de akkor nagyon hajtott, hogy végre meg tudjam kóstolni… :))