Sfeeha pizza

szeptember 27 , 2010 by: Felholany Egyéb

Néhány hete Delish blogján olvastam ennek a közép-keleti pizzának a receptjét, ami nagyon felkeltette az én érdeklődésemet is. Merthogy Raindrop is így gondolta, hiszen Ő is elkészítette
A feltétet a fahéj és a szegfűbors íze teszi különlegessé, míg a tésztát a joghurt teszi finomabbá. Ezt a fajta pizzatésztát korábban még nem próbáltam, de meggyőzött. Igaz, hogy sima natúr joghurtot vettem hozzá, amit aztán elfelejtettem kicsöpögtetni, így egy kicsit több lisztet vett fel a tészta. 
Sütés közben a fahéjtól kellemes „süti illat” lengte be a lakást. 
Ez a recept szerelem volt első látásra, és szerelem maradt az első falat után is… 🙂
  • Hozzávalók:

35 dkg darált pulykacomb
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál őrölt szegfűbors (én mozsárban törtem)
3 evőkanál fenyőmag
1 csokor petrezselyem apróra vágva
1 közepes vöröshagyma felkockázva
2 közepes paradicsom felkockázva 
4 evőkanál tahini 
2 evőkanál citromlé
bors
A tésztához:
45 dkg liszt
1 kávéskanál szárított élesztő
125 ml olívaolaj
125 ml langyos víz
175 ml natúr joghurt
1,5 evőkanál tengeri só
csipetnyi cukor
  1. A feltéthez a hozzávalókat jól összekeverem és hűtőbe teszem. (A fenyőmagot kifelejtettem, így csak a sütés előtt szórtam meg vele a pizzákat.)
  2. A lisztet, élesztőt, sót és cukrot összekeverem. (Én a szárított élesztőt nem szoktam külön felfuttatni.) Hozzáöntöm a langyos vizet, az olívaolajat, majd belekeverem a joghurtot is. Kb. 10-15 percig dagasztom, majd meleg helyre téve úgy 1-1,5 órán át hagyom kelni.
  3. A sütőt előmelegítem 200 fokra.
  4. A tésztát ismét átgyúrom, mini pizza esetén 10 kisebb gombócot formázok, majd kinyújtom. 
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a tésztát, elosztom a tetején a tölteléket, megszórom a fenyőmaggal és 20-30 perc alatt készre sütöm.

9 Hozzászólás

  • Nagyon izgalmasan hangzik!…és olyan guszta!

  • Nagyon különleges lehet.

  • Ez igen ezt tényleg érdemes kipróbálni. Nagyon guszta

  • UUUU, ezt én nagyon szeretném:)))

  • Nalam is ugyanigy volt 🙂 allando vendeg a teszta, a feltet valtozik!

  • Jaajjjjjj! 🙂
    Nekem sajnos fenyőmagot nem sikerült szerezni sehol, így a tiédből lopok! 🙂

  • Szia!
    Nézz be hozzám légyszi…
    köszi

  • Úgy vagy, mint én, eszerint. Egyszer rátaláltam egy krumplis pizzatészta receptre és azóta az a standard. Mint egy legénylakásban az ágy… ritkábban változik, mint a partner. 🙂

  • Nálunk pizza-pizzával minden mennyiségben jöhet.

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum