Néhány hete Delish blogján olvastam ennek a közép-keleti pizzának a receptjét, ami nagyon felkeltette az én érdeklődésemet is. Merthogy Raindrop is így gondolta, hiszen Ő is elkészítette.
A feltétet a fahéj és a szegfűbors íze teszi különlegessé, míg a tésztát a joghurt teszi finomabbá. Ezt a fajta pizzatésztát korábban még nem próbáltam, de meggyőzött. Igaz, hogy sima natúr joghurtot vettem hozzá, amit aztán elfelejtettem kicsöpögtetni, így egy kicsit több lisztet vett fel a tészta.
Sütés közben a fahéjtól kellemes „süti illat” lengte be a lakást.
Ez a recept szerelem volt első látásra, és szerelem maradt az első falat után is… 🙂
- Hozzávalók:
35 dkg darált pulykacomb
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál őrölt szegfűbors (én mozsárban törtem)
3 evőkanál fenyőmag
1 csokor petrezselyem apróra vágva
1 közepes vöröshagyma felkockázva
2 közepes paradicsom felkockázva
4 evőkanál tahini
2 evőkanál citromlé
só
bors
A tésztához:
45 dkg liszt
1 kávéskanál szárított élesztő
125 ml olívaolaj
125 ml langyos víz
175 ml natúr joghurt
1,5 evőkanál tengeri só
csipetnyi cukor
- A feltéthez a hozzávalókat jól összekeverem és hűtőbe teszem. (A fenyőmagot kifelejtettem, így csak a sütés előtt szórtam meg vele a pizzákat.)
- A lisztet, élesztőt, sót és cukrot összekeverem. (Én a szárított élesztőt nem szoktam külön felfuttatni.) Hozzáöntöm a langyos vizet, az olívaolajat, majd belekeverem a joghurtot is. Kb. 10-15 percig dagasztom, majd meleg helyre téve úgy 1-1,5 órán át hagyom kelni.
- A sütőt előmelegítem 200 fokra.
- A tésztát ismét átgyúrom, mini pizza esetén 10 kisebb gombócot formázok, majd kinyújtom.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a tésztát, elosztom a tetején a tölteléket, megszórom a fenyőmaggal és 20-30 perc alatt készre sütöm.
Nagyon izgalmasan hangzik!…és olyan guszta!
by Csibe szeptember 9, 2010 at 07 : 11Nagyon különleges lehet.
by Dia szeptember 9, 2010 at 06 : 04Ez igen ezt tényleg érdemes kipróbálni. Nagyon guszta
by Bianka szeptember 9, 2010 at 06 : 58UUUU, ezt én nagyon szeretném:)))
by Ízlésszindróma szeptember 9, 2010 at 06 : 18Nalam is ugyanigy volt 🙂 allando vendeg a teszta, a feltet valtozik!
by Delish szeptember 9, 2010 at 08 : 45Jaajjjjjj! 🙂
by Raindrop október 10, 2010 at 09 : 09Nekem sajnos fenyőmagot nem sikerült szerezni sehol, így a tiédből lopok! 🙂
Szia!
by Thrini október 10, 2010 at 04 : 59Nézz be hozzám légyszi…
köszi
Úgy vagy, mint én, eszerint. Egyszer rátaláltam egy krumplis pizzatészta receptre és azóta az a standard. Mint egy legénylakásban az ágy… ritkábban változik, mint a partner. 🙂
by trendo október 10, 2010 at 11 : 38Nálunk pizza-pizzával minden mennyiségben jöhet.
by Marika63 október 10, 2010 at 05 : 41