Sárgadinnye mézes-fahéjas joghurttal

július 01 , 2010 by: Felholany Egyéb

Hűsítő desszert a meleg nyári napokra.
A sárgadinnye ázsiai eredetű gyümölcs, de gyógynövényként is számon tartják. Kitűnő gyógyszer lázas és gyulladásos betegségekre. Tápértékét többek között a következő anyagoknak köszönheti: kálcium, foszfor, vas, nátrium, kálium, mangán, magnézum, A-vitamin, C-vitamin, folsav, stb. Húsa lehet narancssárga vagy zöldes színű, édes íze a befogadott napsugarak mennyiségével egyenes arányban nő.
A sárgadinnye vásárlása kicsit lutri annak ellenére, hogy én mindig „illatolom”. Előfordult, hogy a kívülről finom-édes illat belül egy semmilyen ízű dinnyét takart…
Most szerencsém volt, mézédes, káprázatos színű gyümölcsöket választottam, sőt túl édes is volt… Nem vagyok édesszájú, ezért némi finomításra szorult az ízvilág.
Pikáns-fűszeres joghurttal, néhány szem savanykás ribizlivel kitűnő nyári desszert.

  • Hozzávalók: (2 személyre)
1 közepes sárgadinnye (kb. 70 dkg)
2 dl görög joghurt
fél lime leve
1 teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál méz
piros gyümölcs a díszítéshez (most ribizli)
  1. A joghurtot kézi habverővel simára keverem a lime levével, fahéjjal, mézzel és tálalás előtt meglocsolom vele a cikkekre vágott sárgadinnyét.
  2. Ribizlivel és csipetnyi fahéjjal díszítem.

10 Hozzászólás

  • Mmmm de guszta! És fahéj is van benne… hááát persze, hogy jöhet!!! :))

  • Mekkora ötlet. Ki is fogom próbálni, isteni lehet

  • Jujj de finom lehet!:-)
    A képeid meg sokkolóan gyönyörűek!

  • Ez nagyon guszta! Rengeteg joghurtot eszem, jó ötletet adtál a fahéjjal, mert legközelebb úgy csinálom a gyümis joghurtomat, h teszek bele egy kis fahéjat is:)))

  • Ebben minden benne van, amit az uram szeret!Szuper ötlet így együtt!:-))

  • Ildinyó,
    háát a fahéj szinte mindenbe jó, csak bátornak kell lenni… Joghurttal különösen jó! (volt) :))

  • Bianka,
    próbáld ki, gyakorlatilag bármilyen gyümölcshöz illik ez a fahéjas joghurtos öntet! Éppen csak megbolondítja az ízeket! :))

  • Latsia,
    köszönöm szépen! :))
    Imádom a fahéjat… 🙂

  • Ízlésszindróma,
    köszi! 🙂
    Örülök, hogy tetszik az ötlet, és a méz is csak tovább fokozza az élvezetet… 🙂

  • Andi/cuki,
    akkor nosza gyorsan tessék a kedvében járni és elkészíteni! 🙂

Hozzászólás a(z) Felhőlány bejegyzéshez Válasz megszakítása

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum