A sárgadinnye ázsiai eredetű gyümölcs, de gyógynövényként is számon tartják. Kitűnő gyógyszer lázas és gyulladásos betegségekre. Tápértékét többek között a következő anyagoknak köszönheti: kálcium, foszfor, vas, nátrium, kálium, mangán, magnézum, A-vitamin, C-vitamin, folsav, stb. Húsa lehet narancssárga vagy zöldes színű, édes íze a befogadott napsugarak mennyiségével egyenes arányban nő.
A sárgadinnye vásárlása kicsit lutri annak ellenére, hogy én mindig „illatolom”. Előfordult, hogy a kívülről finom-édes illat belül egy semmilyen ízű dinnyét takart…
Most szerencsém volt, mézédes, káprázatos színű gyümölcsöket választottam, sőt túl édes is volt… Nem vagyok édesszájú, ezért némi finomításra szorult az ízvilág.
Pikáns-fűszeres joghurttal, néhány szem savanykás ribizlivel kitűnő nyári desszert.
- Hozzávalók: (2 személyre)
1 közepes sárgadinnye (kb. 70 dkg)
2 dl görög joghurt
2 dl görög joghurt
fél lime leve
1 teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál méz
piros gyümölcs a díszítéshez (most ribizli)
- A joghurtot kézi habverővel simára keverem a lime levével, fahéjjal, mézzel és tálalás előtt meglocsolom vele a cikkekre vágott sárgadinnyét.
- Ribizlivel és csipetnyi fahéjjal díszítem.
Mmmm de guszta! És fahéj is van benne… hááát persze, hogy jöhet!!! :))
by Ildinyó július 7, 2010 at 10 : 07Mekkora ötlet. Ki is fogom próbálni, isteni lehet
by Bianka július 7, 2010 at 07 : 24Jujj de finom lehet!:-)
by Latsia július 7, 2010 at 12 : 12A képeid meg sokkolóan gyönyörűek!
Ez nagyon guszta! Rengeteg joghurtot eszem, jó ötletet adtál a fahéjjal, mert legközelebb úgy csinálom a gyümis joghurtomat, h teszek bele egy kis fahéjat is:)))
by Ízlésszindróma július 7, 2010 at 11 : 34Ebben minden benne van, amit az uram szeret!Szuper ötlet így együtt!:-))
by Andi/cuki július 7, 2010 at 03 : 30Ildinyó,
by Felhőlány július 7, 2010 at 10 : 50háát a fahéj szinte mindenbe jó, csak bátornak kell lenni… Joghurttal különösen jó! (volt) :))
Bianka,
by Felhőlány július 7, 2010 at 10 : 52próbáld ki, gyakorlatilag bármilyen gyümölcshöz illik ez a fahéjas joghurtos öntet! Éppen csak megbolondítja az ízeket! :))
Latsia,
by Felhőlány július 7, 2010 at 10 : 54köszönöm szépen! :))
Imádom a fahéjat… 🙂
Ízlésszindróma,
by Felhőlány július 7, 2010 at 10 : 56köszi! 🙂
Örülök, hogy tetszik az ötlet, és a méz is csak tovább fokozza az élvezetet… 🙂
Andi/cuki,
by Felhőlány július 7, 2010 at 10 : 57akkor nosza gyorsan tessék a kedvében járni és elkészíteni! 🙂