Vasárnap egy kerti ücsörgős-beszélgetős délutánra voltam hivatalos, ahová nem érkezhettem üres kézzel. És mivel a sütés már egyébként is az első számú konyhai elfoglaltságaim közé tartozik, na meg a gyümölcsszezon is erősen inspiráló, figyelembe véve a 10-12 fős társaságot, rögtön kétféle morzsás sütit „dobtam” össze. A párja meggyes-mandulás kivitelben készült.
Kezdő konyhatündéreknek is bátran ajánlom, a sikerélmény nem marad el, és 15 perc alatt elkészül.
- Hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg cukor
25 dkg vaj
15 szem nagyobb sárgabarack
1 doboz (25 dkg) ribizli
1,5 evőkanál barnacukor
- A sárgabarackot kimagozom, négybe vágom, megszórom a barnacukorral. A ribizlit megtisztítom.
- A lisztet a cukorral összekeverem, hozzáreszelem a hideg vajat. Kézzel morzsásítom.
- Egy vajjal kikent piteformába a morzsa 3/4 részét belenyomkodom, ráöntöm a sárgabarackot, elosztom rajta a ribizliszemeket, és rászórom a maradék morzsát.
- 200 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütöm.
Célszerű a sütő aljába alufóliát teríteni, mert a ribizli – rusztikus formát adva a tálaláshoz – egy bizonyos ponton önálló életre kel…
Ha kihűlt, kis szerencsével szeletelhető…
0 Hozzászólás