Sárgabarackos-ribizlis morzsás süti

június 28 , 2009 by: Felholany Egyéb kategória


Vasárnap egy kerti ücsörgős-beszélgetős délutánra voltam hivatalos, ahová nem érkezhettem üres kézzel. És mivel a sütés már egyébként is az első számú konyhai elfoglaltságaim közé tartozik, na meg a gyümölcsszezon is erősen inspiráló, figyelembe véve a 10-12 fős társaságot, rögtön kétféle morzsás sütit “dobtam” össze. A párja meggyes-mandulás kivitelben készült.
Kezdő konyhatündéreknek is bátran ajánlom, a sikerélmény nem marad el, és 15 perc alatt elkészül.

  • Hozzávalók:

40 dkg liszt

25 dkg cukor

25 dkg vaj

15 szem nagyobb sárgabarack

1 doboz (25 dkg) ribizli

1,5 evőkanál barnacukor

  1. A sárgabarackot kimagozom, négybe vágom, megszórom a barnacukorral. A ribizlit megtisztítom.
  2. A lisztet a cukorral összekeverem, hozzáreszelem a hideg vajat. Kézzel morzsásítom.
  3. Egy vajjal kikent piteformába a morzsa 3/4 részét belenyomkodom, ráöntöm a sárgabarackot, elosztom rajta a ribizliszemeket, és rászórom a maradék morzsát.
  4. 200 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütöm.

Célszerű a sütő aljába alufóliát teríteni, mert a ribizli – rusztikus formát adva a tálaláshoz – egy bizonyos ponton önálló életre kel…

Ha kihűlt, kis szerencsével szeletelhető…

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top