Volt már egy próbálkozásom ezzel a sütivel epres kivitelben, de nem érdemelte ki sajnos, hogy ide felkerüljön… Most, egy újabb nekifutás után friss sárgabarackkal, némi módosítással a receptben, tökéletes desszert lett belőle a hétvégi vendégeknek.
Bármilyen idénygyümölcsből tökéletes nyári édesség, gyorsan elkészül és nálam gyorsan el is fogyott…
Hozzávalók:
60 dkg sárgabarack
2-2,5 dl tej
3 egész tojás
10 dkg liszt
15 dkg + 1 evőkanál barnacukor
8 dkg vaj
mandula
A sárgabarackot kimagozom, négybe vágom, megszórom 1 evőkanál barnacukorral. (A sárgabarack savanykás ízének ellensúlyozása miatt, de elhagyható.) Vajjal kikent piteformába öntöm a gyümölcsöt.
A tejet, tojásokat, cukrot, lisztet, lágy vajat simára keverem. Ezt a palacsintatészta sűrűségű masszát a gyümölcsökre öntöm, megszórom mandulaforgáccsal, és előmelegített 175 fokos sütőben 55-60 perc alatt készre sütöm.
0 Hozzászólás