Rendesen elmaradtam a lekvárok közzétételével, de az elmúlt két hétben a szabadságom alatt nem igazán foglalatoskodtam sem a számítógépemmel, sem a fakanalam forgatásával… Most visszatérek, és először közzéteszem a több hetes lemaradásomat.
Régi receptem felhasználásával és egy picit más irányba terelgetésével kreáltam az idei sárgabarack lekvárokat. 6 különböző üveg készült, de az alaprecept ez volt:
- Hozzávalók:
2 kg sárgabarack kimagozva
1 cs. (500 g) 3:1 befőzőcukor
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
Az első üveget ezzel a „natúr” lekvárral töltöttem meg.
A második üveg aljába vágott diót tettem.
A harmadik üveg aljába apróra vágott diót és étcsoki pasztillát tettem.
A negyedik üvegbe étcsoki pasztillát szórtam.
(A fotó valahogy lemaradt, a lekvár pedig azóta ajándék lett, így ezt pótolni most nem tudom.)
Az ötödik üveg aljába levendulavirágot tettem.
0 Hozzászólás