Só gyűjteményem egyik darabja ez a hibiszkusz-kókusz ízesítésű só. Gyűjtöm a különlegességeket, az ízesített, extra fűszerekkel gazdagított példányokat. Egy ideig nem tudtam, hogy ezt mihez is használjam pontosan, de tökéletesen passzolt natúr csirkemellhez ugyanúgy, mint ehhez a sós-sajtos ropogtatnivalóhoz. Szerencsére nálunk is elérhetőek ilyen különlegesebb ízesítések kulináris boltokban, merjünk kísérletezni velük!
Hozzávalók:
- 1 csomag levelestészta
- 2 maréknyi friss bébispenót
- olívaolaj
- 1 tojás
- frissen reszelt parmezán
- hibiszkusz-kókusz só
A sütőt előmelegítem 175 fokra. A spenótot összetépkedem/vágom, kevés olívaolajon megfonnyasztom és hagyom kihűlni. A kitekert vagy kinyújtott levelestészta felére fektetem a spenótot, ráhajtom a másik felét és kinyújtom az eredeti vastagságára. Csíkokra vágom, tekerek rajta kettőt és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem. Megkenem a felvert tojással, megszórom reszelt sajttal és nagyvonalúan megszórom az ízesített sópehellyel. Ha a tészta nagyon megpuhult, sütés előtt néhány percre még beteszem a hűtőbe, ha gyors voltam, akkor már mehet is a sütőbe. 🙂
0 Hozzászólás