Rusztikus túrós rétes levendulás citrommártással

július 04 , 2009 by: Felholany Egyéb

Évek óta készülök a Tihanyi-féleszigeten az Őslevendulást meglátogatni, de sajnos az idén sem sikerült a szüretre leérnem. Így kénytelen vagyok a képekkel, és az ajándékba kapott 4 nagy csokor illatával beérnem, mely lágyan lengi körbe a lakást.
Nálunk is megosztja a véleményeket a levendula, és ezúttal – először, de nem utoljára – a konyhába is beloptam…
Ezt a receptet Pannának ajánlom!
  • Hozzávalók:

réteslap

A töltelékhez:

20 dkg tehéntúró

20 dkg ricotta

1,5 dl tejföl

2 tojás sárgája

20 dkg cukor

(Aki szereti, tehet bele mazsolát is, nálam ez kimaradt, mert nem rajongok érte.)

A mártáshoz:

30 dkg citrom

5 dkg cukor

2 dl száraz fehérbor

levendulavirág

  1. A réteslapokat olajozott tepsiben 220-230 fokos sütőben 1-2 perc alatt megsütöm.
  2. A citromokat vékonyan meghámozom, a héját szeletekre vágom, 5 dkg cukorral elkeverve felteszem főzni. Meglocsolom a fehérborral, és belecsavarom a citromok levét is. Miután a citrommártás minden levét elfőtte, besűrűsödött, hozzáadom a levendulavirágot, de már nem főzöm tovább.
  3. A tehéntúrót a ricottával, tejföllel, 20 dkg cukorral és a tojások sárgájával összedolgozom.
  4. A megsült réteslapokat darabokra töröm, a túróval rétegezem, és meglocsolom a citromos-levendulás mártással.

Utóirat július 6-án:

Most olvastam Kisvirág kiírását „Főzzünk virágot” kategóriában, és gondoltam egy nagyot! Ez az első gasztrojátékos részvételem, valamikor el kell kezdeni…

4 Hozzászólás

  • Szia Rita,
    itt egy újabb meglepi:-)
    Betettelek a gasztro.blog.hu-ra is, hogy még többen olvashassanak!

    Üdv:Gabojsza

  • Szia Rita!

    Köszönöm! Nagyon tetszik a recept 🙂

    Üdv:
    Szabó Panna
    Miner.hu

  • Szia Gabojsza!

    Köszönöm szépen! 🙂
    Ezennel hivatalosan is a meglepetések hétvégéjének nyilvánítom ezt a 7végémet! 🙂

  • Szia Panna!

    Örülök, hogy sikerült olyant sütnöm, amit szeretsz! 🙂 Egészségedre!

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum