Nem vagyok vega, de kétségkívül kevés húst eszek. Van hogy csak napokig nem, nyári időszakban hetekig sem, és volt olyan is, hogy fél évig rá sem tudtam nézni…
Aztán meg csak tömöm magamba. Sertéshúst és marhahúst nem eszem. Egy általános iskolás nyári tábor marhapörköltje egy életre elvette a „gusztusomat” a vörös hústól. A sertéshús ízét pedig szimplán nem szeretem.
Egy kivétel azért van: tatárbifsztek a Submarine étteremben… 🙂
A hűvösebbre fordult őszi idő visszahozta a hús iránti étvágyamat, ezért egy rozmaringos-fokhagymás pulykasültet álmodtam. Gondolatban már tovább szőttem, hogy a maradék pecsenyét másnap és harmadnap milyen újragondolásban „hasznosítom”, de erre nem került sor. Elfogyott. Sőt a mellette sült krémes fokhagyma is, pedig burgonyapürébe szántam. Így joghurtos cukkinisaláta készült mellé.
- A sütőt bekapcsolom 200 fokra.
- A combot lebőrözöm. (Én így szeretem.) Sózom, borsozom.
- Éles késsel beszúrom a húst és a mélyedésekbe 1-1 szelet fokhagymát és rozmaring ágat szúrok.
- Fokhagymagerezdeket (héjastul) szórok mellé a sütőedénybe – sokat, és meglocsolom olívaolajjal. (Kacsa- vagy libazsír még jobb ha van, finom pecsenyezsír marad utána.)
- Alufóliával letakarva 200 fokos sütőben 60-75 perc alatt puhára, majd a fóliát levéve pirosra sütöm.
Azt hiszem, megvan a hétvégi ebéd:)) Nagyon rég nem sütöttem combot, csak mellet. A krémes fokhagymával igen csábító…
by trinity szeptember 9, 2009 at 09 : 40Gyengém a fokhagyma. A sült meg pláne, az ereje már elillan, de az íze megmarad! Talán csak a sütikbe nem teszek…:) Kellemes hétvégét!
by Felhőlány szeptember 9, 2009 at 06 : 28Tőled főztem, köszönöm!!
by trinity szeptember 9, 2009 at 11 : 41Szép vasárnapot!!
Egészségetekre! 🙂
by Felhőlány szeptember 9, 2009 at 08 : 32Köszönöm! Napsütis vasárnapot Nektek is!