Rozmaringos pulykasült

szeptember 10 , 2009 by: Felholany Egyéb kategória

Nem vagyok vega, de kétségkívül kevés húst eszek. Van hogy csak napokig nem, nyári időszakban hetekig sem, és volt olyan is, hogy fél évig rá sem tudtam nézni…
Aztán meg csak tömöm magamba. Sertéshúst és marhahúst nem eszem. Egy általános iskolás nyári tábor marhapörköltje egy életre elvette a “gusztusomat” a vörös hústól. A sertéshús ízét pedig szimplán nem szeretem.
Egy kivétel azért van: tatárbifsztek a Submarine étteremben… 🙂

A hűvösebbre fordult őszi idő visszahozta a hús iránti étvágyamat, ezért egy rozmaringos-fokhagymás pulykasültet álmodtam. Gondolatban már tovább szőttem, hogy a maradék pecsenyét másnap és harmadnap milyen újragondolásban “hasznosítom”, de erre nem került sor. Elfogyott. Sőt a mellette sült krémes fokhagyma is, pedig burgonyapürébe szántam. Így joghurtos cukkinisaláta készült mellé.

Hozzávalók:
csontos felső pulykacomb
só, bors
friss rozmaring ág
fokhagyma
olívaolaj
  1. A sütőt bekapcsolom 200 fokra.
  2. A combot lebőrözöm. (Én így szeretem.) Sózom, borsozom.
  3. Éles késsel beszúrom a húst és a mélyedésekbe 1-1 szelet fokhagymát és rozmaring ágat szúrok.
  4. Fokhagymagerezdeket (héjastul) szórok mellé a sütőedénybe – sokat, és meglocsolom olívaolajjal. (Kacsa- vagy libazsír még jobb ha van, finom pecsenyezsír marad utána.)
  5. Alufóliával letakarva 200 fokos sütőben 60-75 perc alatt puhára, majd a fóliát levéve pirosra sütöm.

4 Hozzászólás

  • Azt hiszem, megvan a hétvégi ebéd:)) Nagyon rég nem sütöttem combot, csak mellet. A krémes fokhagymával igen csábító…

  • Gyengém a fokhagyma. A sült meg pláne, az ereje már elillan, de az íze megmarad! Talán csak a sütikbe nem teszek…:) Kellemes hétvégét!

  • Tőled főztem, köszönöm!!
    Szép vasárnapot!!

  • Egészségetekre! 🙂
    Köszönöm! Napsütis vasárnapot Nektek is!

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla cheesecake chia colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea természetfotó tirol tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás ősz

Archívum

scroll to top