Gyors ebéd lusta, esős őszi hétvégékre. Egyik kedvenc gyümölcsös összeállításom és bár az almát nyersen még mindig nem eszem meg a sült verziójáért rajongok. Összeállítása kb. 10 perc és amíg sül lehet még egy kicsit lustálkodni vagy olvasgatni egy második csésze tejeskávé mellett…
Gyomorkímélő menü, akkor találtam ki amikor egy alma-répa-burgonya-natúr csirkemell diétára voltam ítélve és próbáltam ebből a 4 alkotóelemből változatos étrendet összehozni. Készülhet mellé répás-burgonyapüré is ha valakinek csak almával kevés lenne. Ha nem kíméljük magunkat, akkor mehet a rozmaring, de mehetnek még héjas fokhagyma gerezdek is a sütőedénybe illetve fűszerezhetünk erősebben is.
Mivel magas hőmérsékleten sütöm és nem szeretném az almát leégetni, ajánlatos egy vastagabb falú edényben sütni, nálam ez egy mázas kerámia tál. (Római tál)
Hozzávalók:
Csirkemell filé (személyenként egy közepes csirkemell fele)
6-8-10 piros magyar alma (mérettől, ízléstől, mennyiségtől függően)
2-3 ág rozmaring
só, bors
kevés olívaolaj
A sütőt előmelegítem 200 fokra.
Az almákat jól megmosom, negyedelem, magházukat eltávolítom. Ha sütöm az almát én soha nem hámozom meg, fogyasztáskor lecsusszan a hús a héjáról. 🙂
A sütőforma alját beterítem a negyedelt almákkal és ráfektetem a sózott, borsozott csirkemell filét.
A hús tetejét befedem almaszeletekkel, hogy az íze alulról is és fentről is átjárja a csirkét és ne száradjon ki.
Meglocsolom néhány csepp olívaolajjal, rozmaringot dobok mellé és alufóliával letakarva 1 órán át sütöm 200 fokon.
Végül 10 percre bekapcsolom a grillt, hogy az alma teteje kicsit megkaramellizálódjon.
Nagyon csábító 🙂
by Beastie október 10, 2014 at 06 : 47Köszi! 🙂
by Felhőlány október 10, 2014 at 06 : 29