Rozmaringos csirkemell almaágyon sütve

október 04 , 2014 by: Felholany Egyéb kategória

Gyors ebéd lusta, esős őszi hétvégékre. Egyik kedvenc gyümölcsös összeállításom és bár az almát nyersen még mindig nem eszem meg a sült verziójáért rajongok. Összeállítása kb. 10 perc és amíg sül lehet még egy kicsit lustálkodni vagy olvasgatni egy második csésze tejeskávé mellett…
Gyomorkímélő menü, akkor találtam ki amikor egy alma-répa-burgonya-natúr csirkemell diétára voltam ítélve és próbáltam ebből a 4 alkotóelemből változatos étrendet összehozni. Készülhet mellé répás-burgonyapüré is ha valakinek csak almával kevés lenne. Ha nem kíméljük magunkat, akkor mehet a rozmaring, de mehetnek még héjas fokhagyma gerezdek is a sütőedénybe illetve fűszerezhetünk erősebben is.
Mivel magas hőmérsékleten sütöm és nem szeretném az almát leégetni, ajánlatos egy vastagabb falú edényben sütni, nálam ez egy mázas kerámia tál. (Római tál)

Hozzávalók:

Csirkemell filé (személyenként egy közepes csirkemell fele)
6-8-10 piros magyar alma (mérettől, ízléstől, mennyiségtől függően)
2-3 ág rozmaring
só, bors
kevés olívaolaj

A sütőt előmelegítem 200 fokra.
Az almákat jól megmosom, negyedelem, magházukat eltávolítom. Ha sütöm az almát én soha nem hámozom meg, fogyasztáskor lecsusszan a hús a héjáról. 🙂
A sütőforma alját beterítem a negyedelt almákkal és ráfektetem a sózott, borsozott csirkemell filét.
A hús tetejét befedem almaszeletekkel, hogy az íze alulról is és fentről is átjárja a csirkét és ne száradjon ki.
Meglocsolom néhány csepp olívaolajjal, rozmaringot dobok mellé és alufóliával letakarva 1 órán át sütöm 200 fokon.
Végül 10 percre bekapcsolom a grillt, hogy az alma teteje kicsit megkaramellizálódjon.

2 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top