Röszti torta cukkinivel

február 15 , 2020 by: Felholany Egyéb

Avagy lehet ezt másként is, pláne diétában, és még mindig nem fogyókúrás diétáról beszélek… 🙂 Colitis és hisztamin intolerancia – én: 0:1. Hogyan csinálom, hogy ne unjam a végtelenségig a burgonyát, cukkinit és sárgarépát (bár ez utóbbi most kimaradt, de legközelebb „színesítem” vele)? Hát valahogy így:

Van egy csoda szerkezetem, mely az elmúlt évek egyik legjobb konyhai beruházása volt. 3 különböző formára tudok vele szeletelni szinten mindenféle zöldséget: spagetti formára, szélesmetéltnek vagy vékony karika chips-hez. Így bármikor „legyártok” egy cukkini vagy sárgarépa spagettit, tejszínes szószok mellé szélesmetéltet az éppen kedvenc zöldségemből, vagy sima- és édesburgonyából, céklából, stb. chips-nek való nasit. Csak a fantáziám szabhat határt a végeredménynek. Ő az:

Hozzávalók: (2 személyre)

  • 6 db közepes burgonya
  • 1 db „M”-es cukkini (már nem bébi, de nem is túl nagy)
  • 9 db fürjtojás (vagy 2 db normál tojás)
  • 2 ek. gluténmentes liszt (diéta nélkül tetszés szerinti)
  • borsikafű (vagy bors)
  • sok aprított petrezselyem
  • 1/2 mk. hing (diéta nélkül mehet bele fokhagyma ízlés szerint)

A sütőt előmelegítem 200 fokra. A zöldségeket a fent említett csodagéppel – ennek hiányában nagylyukú reszelővel, késsel – felaprítok. Hozzáadok minden egyéb hozzávalót és alaposan összekeverem. Ha a zöldségek túl sok levet eresztenek, picit több liszt is mehet hozzá, de ne legyen ragacsos! Egy kapcsos sütőforma alját sütőpapírral bélelem ki, beleöntöm a masszát és a 200 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt aranybarnára sütöm.

Önuralmat gyakorlok, hogy ne essek neki azon melegében… 🙂 Langyosan és hidegen is tökéletes, ez utóbbit azonban hisztamin intoleranciában nem ajánlom. Viszont ha néhány szeletet sokkolva hűtök, jól fagyasztható és tökéletes ebéd lehet egy dolgos, főzésmentes hétköznapon.

FONTOS! Hisztamin intolerancia diétában mindenki maga mérlegelje, hogy bírja-e pl. a fürjtojást, nekem személy szerint semmi problémát nem okoz. 🙂

3 Hozzászólás

  • Szia Rita, nagyon jó az új recepted. Remek ötletet adtál az én diétámhoz is… 😉 Lenne egy kérdésem, hogy a ‘hing’ nevű alkotóelem milyen fűszer és hol szerezhető be? Előre is köszönöm, mivel a hagyma féléket én sem igazán használhatom. 😘

    • Szia Zsuzsi!
      A hing egy indiai fűszer és ázsiai termékeket árusító boltokban kapható. 🙂 Ha legközelebb ilyen helyen járok üzenek, hogy van-e már, vagy vegyek Neked! 😉 Én nagyon szeretem, bátram ajánlom! 🙂

      • Köszönöm, örülnék. 🤗

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum