Ropogós parázsburgonya tojással

március 30 , 2020 by: Felholany Egyéb

Helló! Ugye esztek rendesen? 😉

A parázsburgonyát mindenki szereti, pláne ha jó ropogósra van sütve, a sárgarépa kitűnő béta-karotin forrás, a tojás pedig úgy jó, ahogy van. 🙂 Pont ennyi ez az ebéd/vacsora/köret, kinek mennyi van benne. Nekem önálló fogás, továbbra is CU és Hisztamin intolerancia diétában. Amitől mégis más, az a néhány csepp muskotályos balzsamecet, mellyel a zöldségeket összeforgattam, meg persze olívaolajjal is, amivel sosem fukarkodok! 🙂 Egy kevés só(pehely), rozmaring levél és már mehet is a 200 fokra előmelegített sütőbe. Mivel nálam a tyúktojás továbbra sem játszik, néhány fürjtojást főztem mellé. Vagy ahogy egy kedves volt kolléganőm mondaná: játéktojást… 😉

Mindent összevetve is maximum 10 perc a ráfordított idő és ebben már a tojások megpucolása is benne van. A sütésre 20-30 percet számoljunk, a végén néhány perc grill kifejezetten jót tesz neki!

7 Hozzászólás

  • Mindig nagyon finomakat készítesz ! Üdv:Ica

    • Köszönöm szépen Ica! Szép napot! 🙂

  • Szia Rita, óriási ez a recept! A fiammal ezt ettük most (a leírásod alapján) és nagyon élveztük. Köszönjük a finom vacsorát! Remélem jól vagy ebben a vírusos időben! Üdv., Zoli

    • Szia Zoli! Egészségetekre, örülök, hogy ízlett! 🙂 Jól vagyok köszönöm, írom a recepteket! 😉 Vigyázzatok magatokra!

  • Szia Rita, elkészítettem répa helyett padlizsánnal a krumplit, az is super volt.
    Kellemes Húsvétot! Kivételesen most ne fogadj sok locsolót!
    Üdv., Zoli

    • Köszönöm szépen Zoli! Kellemes Húsvétot kívánok Nektek is! 🙂

  • Szia Rita, most répa helyett brokkolit és paprikát (éppen ezek voltak itthon) tettem a krumpli közé amikor már a krumpli félig megsült. A zöldségnek kevesebb idő is elég, és nem akartam, hogy megégjen. Így is élvezetes volt, továbbra is szeretem ezt a receptet. Köszönettel, Zoli

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum