Ma egy kicsit a pasiknak szeretnék kedvezni ezzel a toszkán módra készült ropogós sülttel. Nem kifejezetten az a nyári étel amit 42 fokos melegben készítek, mert minimum 5 órán át sül a sütőben, de most már bevállalható… 🙂
Olaszországban szerettem bele annak ellenére, hogy nem igazán eszem/ettem ezt a típusú húst, de amolyan szerelem első látásra lett a vége. Amikor valahol belefutottam egy piacba, ki nem hagyhattam, hogy ne egyek egy toszkán zsemlébe tuszkolt ropogós husival tuningolt szendvicset.
Ha valaki eddig azt gondolta volna rólam, hogy én az a 4 db salátalevelet a tányérján élvezettel tologató „muci” vagyok, nos azt ki kell ábrándítsam! 😉
Az előkészítést leszámítva, amely minimális, csak a sütési időt kell rászánnunk. Ez viszont jelentős.
Hozzávalók:
2 kg bőrös malaccsászár
2-3 ág rozmaring
1 egész fej fokhagyma
édeskömény mag
só, bors
Hidegen, hagymás-burgonyasalátával tálalom, de tökéletes uzsonna zsemlébe csomagolva is. Hmmm…ahogy ropog a bőre…. ?
0 Hozzászólás