Rókagombás pirítós friss kakukkfűvel

szeptember 14 , 2010 by: Felholany Egyéb

Szerepel már hasonló a blogon ebben a bejegyzésben, de ezt ki kellett próbálnom sárga rókagombával is. Ha lehetne, minden este ezt készíteném vacsorára…
Mások már megtették, én nem ragozom tovább, de e mellett a gomba mellett nem szabad elmenni a piacon úgy, hogy nem veszünk belőle. Persze szerencsés esetben magunk is leszedhetjük, mindössze meg kell találnunk a helyet és felismernünk a gombát. 🙂
Bár a magam szedte gombákat szakértő szem is megtekintette, mégis volt bennem némi bizonytalanság az elfogyasztott első falatok után… Legrosszabb esetben (ha színtévesztő lennék) a világító tölcsérgombával tudtam volna összekeverni, de az is csak enyhén mérgező…
További 4 hozzávaló szükséges az elkészítéséhez: vaj, friss kakukkfű, só és bors. Na meg persze néhány szelet fokhagymás pirítós és egy pohár friss száraz fehérbor.

23 Hozzászólás

  • Micsoda elegáns fotó! Fincsi lehet.

  • Nagyon klassz! Jó dolog is egy jó gomba 🙂

    Az összekeverésnél világító tölcsérgombára gondoltál?

  • Holnap piaci nap! Kinézek a gombás bácsihoz, annyi eső volt – hátha, hátha!!

  • Hmmm, jól néz ki…a rókagombát még én is felismerem…asszem…

  • UMMMM!!!Great blog!!! Congratulations!!

    Frank, Barcelona

    http://balapertotarreu.blogspot.com

  • Fantasztikus a fotó! Persze az étel is!

  • Nyammi ez valami csodás

  • Ildy,
    köszönöm szépen! Fehér-, illetve barna csiperkéből is nagyon jól működik! :))

  • Jókaja,
    igen, a világító tölcsérgombára… Köszönöm, már javítottam is! 🙂

  • Chef Viki,
    szerintem fogsz kapni erdei gombákat! Nagyon sok volt vasárnap! Ez a fajta meg ráadásul jól szállítható, tovább bírja mint egyes társai… :))

  • Maimoni,
    szerintem biztosan! 🙂
    Gyönyörű szép sárga színe van, de a héj alatt a húsa fehér. Az alakja is nagyon jellegzetes, az íze meg… :))

  • Frank,

    thanks! 🙂
    There are wonderful photos in your blog!
    Have a nice day! 🙂

  • Dia,
    köszi, nagyon aranyos vagy! 🙂

  • Bianka,
    köszönöm! Én nem tudok vele betelni… :))

  • Gomba és kakukkfű: örök szerelem.
    Nagyon szép a fotód!

  • Nalam ez abszolut n1 helyen van ez a finomsag 🙂

  • Nagyon tetszik, még nem ettem ilyet 😮

  • Viszek bort! Cserébe kaphatok a pirítósból? 🙂

    Gyerek/tinikoromban rengeteget gombásztunk, igaz, nem itthon, de otthon, Erdélyben. Imádom a rókagombát, csodálatos színe és illata van.

  • Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  • Ms. Poppy,
    köszönöm szépen!
    Szerintem is két nagyon fantasztikus íz! A kakukkfűért eddig is rajongtam, de a gombát MOST szerettem meg igazán… 🙂

  • Delish,
    köszi! 🙂
    Én simán eléldegélnék ezen a kaján hetekig… 🙂

  • Csibe,
    próbáld ki! Nem csak rókagombából, de apró szemű csiperkéből is nagyon finom! :))

  • Garffyka,
    naná, szeretettel várlak! :))
    Nekem is vannak gyermekkori gombaszedési élményeim, bár az csak szegfűgombában merült ki.
    Ez az első élményem a rókagombával, de ha tudtam volna, hogy ennyire finom… Nagyon nem szeretem az esőt, de most nagyon szurkolok, hogy essen még… Szeretnék még egy adagot begyűjteni! 🙂

Hozzászólás a(z) Ildy bejegyzéshez Válasz megszakítása

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum