Szerepel már hasonló a blogon ebben a bejegyzésben, de ezt ki kellett próbálnom sárga rókagombával is. Ha lehetne, minden este ezt készíteném vacsorára…
Mások már megtették, én nem ragozom tovább, de e mellett a gomba mellett nem szabad elmenni a piacon úgy, hogy nem veszünk belőle. Persze szerencsés esetben magunk is leszedhetjük, mindössze meg kell találnunk a helyet és felismernünk a gombát. 🙂
Bár a magam szedte gombákat szakértő szem is megtekintette, mégis volt bennem némi bizonytalanság az elfogyasztott első falatok után… Legrosszabb esetben (ha színtévesztő lennék) a világító tölcsérgombával tudtam volna összekeverni, de az is csak enyhén mérgező…
További 4 hozzávaló szükséges az elkészítéséhez: vaj, friss kakukkfű, só és bors. Na meg persze néhány szelet fokhagymás pirítós és egy pohár friss száraz fehérbor.
Micsoda elegáns fotó! Fincsi lehet.
by Ildy szeptember 9, 2010 at 06 : 10Nagyon klassz! Jó dolog is egy jó gomba 🙂
Az összekeverésnél világító tölcsérgombára gondoltál?
by jókaja szeptember 9, 2010 at 06 : 37Holnap piaci nap! Kinézek a gombás bácsihoz, annyi eső volt – hátha, hátha!!
by Chef Viki szeptember 9, 2010 at 06 : 46Hmmm, jól néz ki…a rókagombát még én is felismerem…asszem…
by Maimoni szeptember 9, 2010 at 07 : 10UMMMM!!!Great blog!!! Congratulations!!
Frank, Barcelona
http://balapertotarreu.blogspot.com
by francescbb@hotmail.es szeptember 9, 2010 at 09 : 07Fantasztikus a fotó! Persze az étel is!
by Dia szeptember 9, 2010 at 04 : 30Nyammi ez valami csodás
by Bianka szeptember 9, 2010 at 07 : 11Ildy,
by Felhőlány szeptember 9, 2010 at 07 : 52köszönöm szépen! Fehér-, illetve barna csiperkéből is nagyon jól működik! :))
Jókaja,
by Felhőlány szeptember 9, 2010 at 07 : 53igen, a világító tölcsérgombára… Köszönöm, már javítottam is! 🙂
Chef Viki,
by Felhőlány szeptember 9, 2010 at 07 : 55szerintem fogsz kapni erdei gombákat! Nagyon sok volt vasárnap! Ez a fajta meg ráadásul jól szállítható, tovább bírja mint egyes társai… :))
Maimoni,
by Felhőlány szeptember 9, 2010 at 07 : 56szerintem biztosan! 🙂
Gyönyörű szép sárga színe van, de a héj alatt a húsa fehér. Az alakja is nagyon jellegzetes, az íze meg… :))
Frank,
thanks! 🙂
by Felhőlány szeptember 9, 2010 at 08 : 09There are wonderful photos in your blog!
Have a nice day! 🙂
Dia,
by Felhőlány szeptember 9, 2010 at 08 : 10köszi, nagyon aranyos vagy! 🙂
Bianka,
by Felhőlány szeptember 9, 2010 at 08 : 11köszönöm! Én nem tudok vele betelni… :))
Gomba és kakukkfű: örök szerelem.
by Ms. Poppy szeptember 9, 2010 at 12 : 59Nagyon szép a fotód!
Nalam ez abszolut n1 helyen van ez a finomsag 🙂
by Delish szeptember 9, 2010 at 07 : 23Nagyon tetszik, még nem ettem ilyet 😮
by Csibe szeptember 9, 2010 at 08 : 06Viszek bort! Cserébe kaphatok a pirítósból? 🙂
Gyerek/tinikoromban rengeteget gombásztunk, igaz, nem itthon, de otthon, Erdélyben. Imádom a rókagombát, csodálatos színe és illata van.
by Garffyka szeptember 9, 2010 at 03 : 17Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
by trendo szeptember 9, 2010 at 10 : 58Ms. Poppy,
by Felhőlány szeptember 9, 2010 at 05 : 41köszönöm szépen!
Szerintem is két nagyon fantasztikus íz! A kakukkfűért eddig is rajongtam, de a gombát MOST szerettem meg igazán… 🙂
Delish,
by Felhőlány szeptember 9, 2010 at 05 : 43köszi! 🙂
Én simán eléldegélnék ezen a kaján hetekig… 🙂
Csibe,
by Felhőlány szeptember 9, 2010 at 05 : 45próbáld ki! Nem csak rókagombából, de apró szemű csiperkéből is nagyon finom! :))
Garffyka,
by Felhőlány szeptember 9, 2010 at 05 : 51naná, szeretettel várlak! :))
Nekem is vannak gyermekkori gombaszedési élményeim, bár az csak szegfűgombában merült ki.
Ez az első élményem a rókagombával, de ha tudtam volna, hogy ennyire finom… Nagyon nem szeretem az esőt, de most nagyon szurkolok, hogy essen még… Szeretnék még egy adagot begyűjteni! 🙂