ricottás-rukkolás sült lumaconi tészta

november 13 , 2018 by: Felholany Egyéb

Vonzódásom az olasz konyha és Olaszország irányába azt hiszem már közismert. 🙂 Míg mások egy-egy finom bőrcipőt, csizmát vagy táskát vásárolnak, engem előbb hoz lázba egy kulináris bevásárlás. Toszkánából/Umbriából sosem jövök úgy haza, hogy ne hozzak legalább 10 liter házi, nagyon jó minőségű olívaolajat, szarvasgombás kencéket, tésztákat, fűszereket, Baci csokit és autentikus porcelán tányérokat. Idén nem voltam, így kedves barátaim kényeztetnek mindenféle finomságokkal, mint például most ezzel az óriási méretű kagyló-cső tésztával, lánykori nevén lumaconi-val. Ideális arra, hogy megtöltsük mindenféle finomsággal és valamilyen szószos, szaftos, krémes alapon a sütőben ropogósra süssük. Ha csak megtöltve, de „szárazon” sütnénk, még inkább kiszáradna és gumis állaga lenne.

Az én választásom egy fűszeres házi készítésű paradicsomszószra esett, bár csaltam kicsit, mert hámozott konzerv paradicsomot használtam. 😉

A tésztákat rukkolás ricottával töltöttem meg, sütés előtt pedig ment rá gazdagon a frissen reszelt parmezánból is.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 200 g száraztészta
  • 1 doboz hámozott paradicsom konzerv
  • friss vagy szárított bazsalikom
  • szárított oregano
  • 1 kis doboz (250 g) ricotta
  • 2 nagy maréknyi rukkola
  • só, borsikafű (vagy bors)
  • 1 evőkanálnyi puha vaj
  • frissen reszelt parmezán

A paradicsomot lassú tűzön felforralom a fűszerekkel együtt, sózom, ízesítem, botmixerrel pürésítem és a víz/folyadék nagy részét elforralom. A tésztát lobogó sós vízben a főzési idő 2/3 részéig főzöm, leszűröm, kicsit hagyom hűlni. Nem kell teljesen megfőzni, hiszen a paradicsomszószban puhára fog sülni. A rukkolát összevágom és kikeverem a ricottával. Ízlés szerint sózom. Mivel a rukkola enyhén csípős ízű, borsot én nem teszek bele. A sütőformába öntöm a paradicsomszószt, majd ráfektetem a ricottás töltelékkel töltött tésztákat. Rácsipkedem a vajat és gazdagon megszórom frissen reszelt parmezánnal. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütöm.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum