Ricottát mostanában folyamatosan rejt a hűtőszekrényem. Készült belőle édes is, sós is, főétel is, desszert is. A mandulás ricotta torta receptjével adós vagyok még, de valahogy mindig úgy készült, hogy vagy nem volt elég a fotózáshoz a fény, vagy már nem volt mit fotózni…
Most, hogy végre itt a várva várt tavasz, nem vagyok hajlandó az időt a konyhában tölteni, de mivel enni azért kell, ilyen gyors finomságok készülnek mostanában.
Ez egy átalakított receptem – és persze még az eredeti sem került fel a blogra -, hiszen a fényképezőgépem még mindig négykezes a megrendelt és meg nem érkezett alkatrész miatt.
Sok más mellett jön majd a fűszeres kéregben sült ricotta recept is, addig viszont egy gyors, tavaszi színekben pompázó, leveles tésztával elkészíthető finomság, ami akár vendégváráshoz, borozáshoz is kitűnő alap lehet.
- Hozzávalók:
25 dkg leveles tészta
25 dkg ricotta
4 dkg parmezán
2 ek. kakukkfű
1 mk. só
bors
chili paprika
koktélparadicsom
olívaolaj
- A sütőt előmelegítem 175 fokra.
- A felengedett leveles tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtom.
- Lereszelem a parmezánt, összekeverem a kakukkfű levelekkel, felaprított chilivel, sóval és borssal.
- A tésztát ujjnyi vastagon megkenem a ricottával, félbevágott paradicsomot teszek rá majd rászórom a parmezános morzsát. Meglocsolom olívaolajjal.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 30-35 perc alatt pirosra sütöm.
Jöhet!:)
by Kata március 3, 2010 at 10 : 00Kata,
by Felhőlány március 3, 2010 at 07 : 35ha szereted a csípős ízeket… mert chili is van benne bőven, illetve frissen őrölt bors is… :))
Élek-halok a chiliért, a borsért, mindenért, ami túrós, paradicsomos, kakukkfüves…ebben minden benne van:) (azért van még ezen felül is néhány dolog, amit nagyon szeretek…)
by Kata március 3, 2010 at 08 : 36Ez egy nagyon jó recept, hamarosan kipróbálom. Köszi!
by Sofia március 3, 2010 at 09 : 05Gyönyörűséges. Én is kerestem de nem találtam ricottát a hűtőmben, megyek is boltba!!!Kakukkfüvem van…
by Andi március 3, 2010 at 01 : 00Hú, de megéheztem, kellett nekem erre jönni ebéd előtt. 🙂
by Ágianyu március 3, 2010 at 01 : 31Kata,
by Felhőlány március 3, 2010 at 02 : 02nos akkor "erősen" ajánlom Neked ezt a pitét…. :))
Annyira erős volt a vágyam, hogy már el is fogyott egy adag:) igaz, a fűszereken és a tésztán kívül nem sok köze volt a tiedhez, otthoni készletekből sütöttem, de finom volt.
by Kata március 3, 2010 at 02 : 04Sofia,
by Felhőlány március 3, 2010 at 02 : 10örülök, hogy tetszik, remélem ízleni is fog! 🙂
Andi,
by Felhőlány március 3, 2010 at 02 : 13a sütési időt leszámítva 10 perces finomság! Lehet, hogy már a sütőben van a Tiéd….? :))
Ági,
by Felhőlány március 3, 2010 at 02 : 14szívesen küldenék egy szeletkét, de azon nyomban elfogyott… Én a pogácsádért állnék sorba… :))