Ricottás palacsinta és egy csésze kávé Szepykének

január 31 , 2010 by: Felholany Egyéb kategória

Ilyen bőséges reggeliben kizárólag csak hétvégén van részem. Flat Cat oldalán olvastam a ricottás palacsinta, illetve az amerikai vastag palacsinták sokféle receptjét. Korábban a sarki boltban is lehetett kapni ricottát, mostanában nem, így csak akkor jutok hozzá, ha picit autózok érte. Pénteken Cora bevásárlást tartottam, így vettem ricottát, és végre sikerült natúr görög joghurtot is találnom!
Elkészíteni nagyon egyszerű, gyors, viszont rettentően laktató. Tökéletes recept, nem is változtattam rajta semmit.
Juharszirup hiányában 1 teáskanálnyi mézzel kevertem ki a joghurtot, ezt adtam a palacsinta mellé.
  • Hozzávalók:
25 dkg ricotta
2 dl tej
10 dkg liszt
2 egész tojás
3 dkg olvasztott vaj
1 ek. házi vaníliás cukor
1 kicsi citrom reszelt héja
1 ek. nádcukor
1 kk. sütőpor
15 dkg görög joghurt és 1 tk. méz a tálaláshoz.
  1. A hozzávalókból habverővel, sűrű, csomómentes palacsintatésztát keverek, melyet 15 perce a hűtőbe teszek pihentetni.
  2. Teflon serpenyőbe kisebb merőkanálnyi adagokat merek a tésztából és további zsiradék hozzáadása nélkül (ezeket egyengetni sem kell, maguktól szépen szétterülnek) mérsékelt lángon a palacsinták mindkét oldalát aranyszínűre sütöm.

Eszembe jutott Szepyke kérdése, melyet a héten tett fel, hogy kinek mivel, milyen kávéval indul a napja.

Korábban már közzétettem a gyönyörű pöttyös bögrémet, és hogy milyen kávét iszom. Illetve kávénak azért nem nevezném… és inkább csak pszichésen hat rám, mert nem sok kávé van benne. Egy erős fekete csak a szívemet indítja be, rosszabbul leszek tőle, mint nélküle… A frissen főtt kávé illatát azért szeretem! 🙂

Ami nélkül viszont a reggeleket nem tudnám elképzelni: kb. 2 dl tej a bögrémben felmelegítve, hozzá 1 teáskanál instant kávé + fél csomag krémes (pattogós), habos capuccino por, felhabosítva a kézi készülékkel.

12 Hozzászólás

  • Az a bögre de cuki:D Nagyon teszik!!
    Szeretem ezeket a vastagabb palacsintákat , nagyon guszta a fotó!!!!

  • Igazan fincsi reggelid volt! imadom a ricottas palacsintat 🙂

  • Pöttyös!:) De szééééééééééééép!:))))

  • Ezt a bögrét már máskor láttam itt nálad. Olyan hangulatos a pöttyeivel, hogy csak ezért megéri felkelni. Palancsitával meg különösen jól indul a nap. Ezt a ricottásat ki fogom próbálni.

  • Nagyon örülök, hogy ízlett! 🙂

  • Jelentkezem én is a palacsintára:))

  • L.Krisztina,
    köszönöm! Nekem első próbálkozás volt a nem konzervatív palacsinta kategóriában, de nagyon finom! 🙂

  • Delish,
    úgy tűnik hagyomány lesz nálunk is… 🙂

  • Szepyke,
    hamarosan bemutatom a pöttyös bögre társait, aki szeretne a gyűjtők csapatához csatlakozni, majd jelentkezhet! Részletek hamarosan! ;o)

  • Ágianyu,
    igen, már szerepelt többször is a bögrém!
    Bátran merem ajánlani a palacsintát, iszonyatosan finom! :)))

  • Flat Cat,
    de még mennyire! :)) Nem tudtam abbahagyni… Köszönöm a tuti receptet!

  • Trinity,
    küldöm a délelőtti galambpostával! Maradt néhány darab, az lesz ma az ebédem… :))

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top