A birsalmakompót újragondolása. Két szem gyümölcs volt még, ami igen gyors hanyatlásnak indult attól függetlenül, hogy a hűtőben tároltam.
Ráadásul ebben a nyirkos-hideg időben néhanapján jól esik egy csésze forralt bor finom fűszerekkel: szegfűszeg, fahéj, stb… Már az illatától is jó kedvem lesz. 🙂
A negyedik birssel készült ételem fűszezett fehérborban főtt puhára, és most sem hámoztam meg, mint ahogy a csirkemelles változatnál sem.
A natúr joghurtot habbá vert tejszínnel dúsítottam-krémesítettem, plusz cukor hozzáadása nélkül. Azért ha valaki édesszájúbb mint én, nem árt egy kis porcukor a tejszínhabhoz… 🙂
A főzés végére a bor alkoholtartalma elpárolog, a lé a fűszerekkel sziruppá fő, az alma pedig az összes finom ízt magába szívja.
- Hozzávalók: (2 személyre)
- A birsalmát cikkekre vágom, eltávolítom a magházát, héjastól felkockázom és citromos vízbe áztatom.
- Felforralom a bort a cukorral, egész fahéjjal, szegfűszeggel együtt.
- Hozzáadom a gyümölcsöt és lassú tűzön kb. 10 perc alatt puhára főzöm.
- Amíg a gyümölcs fő, felverem a tejszínhabot, összekeverem a natúr joghurttal és tálkákba osztom.
- A langyosra hűtött kompótot a joghurtra kanalazom, meglocsolom a sziruppal, mellétűzöm az egész fahéjat, és csipet őrölt fahéjjal megszórom.
Jól hangzik! Nagyon finom lehet:)
by Flat Cat november 11, 2009 at 06 : 09Én holnap főzök birsalmás krémet Starfokker birskompótjával! 🙂
Szigorúan "korhatáros", de nagyon jó lett! 🙂 A rózsaszín kompóttal? Én is szemezgettem vele…. :)))
by Felhőlány november 11, 2009 at 06 : 11Nagyon finom lehet 🙂 Sajnos már elhasznltam az itthon lévő birsalmakészletet, de próbálok még szerezni.
by lúdanyó november 11, 2009 at 06 : 14Ez nagyon klassz…keresek egy kis birset én is.
by KataKonyha november 11, 2009 at 07 : 30Ezt az újragondolást újra meg újra megkóstolnám:))) Tudod, hogy biztos lehessek benne:))
by trinity november 11, 2009 at 09 : 49Nagyon tetszik!!!!
Hű ez olyan kucorgós desszert:))
by L.Krisztina november 11, 2009 at 06 : 36Bekucorogsz a fotelbe egy takaró és egy jó film társaságába:)))
Igen, a rózsaszínnel! 🙂
by Flat Cat november 11, 2009 at 09 : 21Tegnap meg észre sem vettem, de nagyon tetszenek a csészék! Régóta szeretnék már én is ilyen nagyon széles szájú, de csinos, kecses darabokat! 🙂
Lúdanyó,
by Felhőlány november 11, 2009 at 06 : 28hááát szerintem megérne még egy kör birsalma beszerzést… 🙂
KataKonyha,
by Felhőlány november 11, 2009 at 06 : 30🙂
még néhány nap és kinyílik az én kaktuszom is… 🙂
Trinity,
by Felhőlány november 11, 2009 at 06 : 31nálam is érik az ismétlés… 🙂
L.Krisztina,
by Felhőlány november 11, 2009 at 06 : 33bizony! :))) Csak az a baj, hogy már a főcímnél elfogy ha nem ügyelünk a kellő mennyiségre… ;o)
FlatCat,
by Felhőlány november 11, 2009 at 06 : 37ezeket a szépséges csészéket a Nagymamámtól örököltem. Eredetileg az Ő Nővére kapta eljegyzési ajándékba! 🙂 Nem mai darabok és csak 4 személyes a készletem, de van hozzá teáskanna, cukortartó és tejkiöntő is… Nagyon vigyázok rá! 🙂