11 éve, hogy megszületett a blog ötlete és az első bejegyzés. 🙂 Kezdetben még egy közösségi felületet használtam, amit aztán időközben kinőttem, így 3 éve, több hónapos tervezés után megszületett az igazi Felhőlány oldal. A blog ötlete azért fogalmazódott meg, mert rendszeresen papírlapokra másoltam a barátok által kért receptjeimet, itt viszont minden egyben van, mindenki számára, […]

Ízét tekintve a turbolya, ez a római kortól termesztett fűszernövény átmenetet képez a tárkony és a petrezselyem között. A francia konyha kedvelt fűszere, íze kicsit ánizsos. A petrezselyem, snidling és tárkony mellett klasszikus alkotórésze a fines herbes nevű francia zöldfűszer keveréknek, mellyel párolt halat, csirke- és tojásételeket (omlettet), valamint zöldsalátákat ízesítenek. A zamatos turbolyát termeszthetjük […]

Vendégváró. Nassolnivaló. Sajtos. Rozmaringos. Sós. Ropogós. Abbahagyhatatlan. Gyorsan elkészül. Gyorsan elfogy. Nem kalóriaszegény. Dupla adagban ajánlott! 🙂 Hozzávalók: 80 g teljes kiőrlésű liszt 80 g fehérliszt 1/2 tk. só 100 g hideg vaj darabolva 100 g reszelt Cheddar sajt 1 nagy tojás sárgája (vagy 5-6 fürjtojás sárgája) 1 szál friss rozmaring aprítva kristály só A […]

Nincs is annál jobb dolog, mint kimenni a kertbe és leszedni a termést, vagy mondjuk kimenni az erdőbe és begyűjteni a szezonális természet adta kincseket. A tavasz igazán kényeztető ebből a szempontból, friss, zsenge, többek között zöld színű finomságokkal bőkezűen ellátja a hozzáértőket. Bár szerintem nem kell szakembernek lenni ahhoz, hogy felismerjük a vadon termő […]

Februárban mindenféle zöldfűszereket vetettem a mini üvegházamba, ami annyira jól sikerült, hogy mára már minden nap “szüretelni” kell valamelyiket, különben kiszorítanak a lakásból. 🙂 A petrezselyem és a koriander jól bírja a fagyasztást, a metélőhagyma elfogy napi szinten a fürjtojásos reggelimhez, a rozmaring nem nő túl gyorsan és nem csak sültekhez jó, de sajtos kekszben […]

A mostani időszakban sokat ér minden kenyér recept – pláne, ha élesztő sem kell hozzá -, bár ez kicsit sem mai. Ez a hagyományos, élesztő nélküli kenyérféle Ausztráliából származik, melyet régen a tábortűz hamujában sütöttek. Ma kicsit felturbózva, zsályával, pirított sonkával és feta sajttal készítettem el röpke 45 perc alatt és még tábortűz sem kellett […]

Kevés olyan édes, kelt tésztás desszert van, amivel le lehet venni a lábamról, de ez a zsemle nem hagyott nyugodni. 🙂 A vajas-joghurtos tésztagombócokat sok apróra vágott étcsokival és egy kis marcipánnal töltöttem meg, így csomagoltam be, a végeredmény pedig egy puha tésztájú, olvadt csokival és langyos marcipánnal teli puffancs lett Limara receptje után szabadon. […]

Vajas kifli

április 18 , 2020by Felholany

Régóta sütök már kenyeret élesztővel, kovásszal, gluténtól menteset, ropogósat, puhát, foszlósat… Kiflit viszont eddig még soha nem sütöttem. Pedig a kiflinek van valami egyedi varázsa, amiért annyira de annyira szeretjük. 🙂 Reggelire, uzsira, vajasan vagy lekvárosan, esetleg a csücskét kakaóba áztatva. 🙂 Kerestem hát egy jó receptet Limara oldalán és megsütöttem a pihe-puha kiflijét, amit […]

Gazdag, krémes leves a hűtőben fellelt maradékokból. Bevallom, én viszonylag ritkán főzök levest, bár egy jó tyúkhúsleves azért engem is levesz a lábamról. 🙂 Míg annak az elkészítéséhez órákban mérhető az idő, ez a medvehagymás-rukkolás burgonya krémleves 20 perc alatt elkészült. Csupa olyan dolog került bele, ami a hűtőben vagy a fagyasztóban pihent. Medvehagymából én […]

Tudjátok miről kapta a nevét a medvehagyma? A barna medvék nagyon szeretik és akár a föld alól is kiássák, hogy megszerezzék. 🙂 Alapvetően húsvétkor az utazós blogposztjaim számát szerettem volna növelni, de mivel már megtanultam, hogy nem mindig alakulnak úgy a dolgok, ahogyan azt terveztük, így legyen újra egy recept. Mert enni azért kell és […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top