Létezek, ergo étkezek. 🙂 Tény, hogy 3 éve nehezített feltételekkel (colitis ulcerosa), melyet tavaly év végén “megfejeltem” még egy hisztamin intoleranciával is, de… ettől az élet még nem áll meg. Kihívás, melyet meg kell oldani. Október óta nincs rendelt étel, nincs étterem, nincs más, csak a magam frissen főzött főztje. Kevesebb a blogposzt, ritkán ragad […]

Avagy a legnagyobb családi kedvenc, amire mindenki számít(ott)… 🙂 Van, akinek külön dobozzal készül(t), mert még nálam is nagyobb marcipánrajongó! Ezt a kekszet kizárólag karácsonykor készítem, mert csak ilyenkor van annyi önuralmam, hogy a hófehér marcipánmasszát ne majszoljam el még a sütés előtt… Hát van ilyen. 🙂 Ez a recept is Olaszországból érkezett, ott karácsonykor […]

Egyike azon kekszeknek, amiket évek óta sütök és nem csak karácsonykor. Ilyenkor persze más formába öltöm, máshogyan formázom őket, de akár így készül, akár úgy, mindenki nagyon szereti. A receptjét még Olaszországból hoztam, ebből a gyűjteményemből jön majd még egy marcipános finomság is! 🙂 A porcukor természetesen helyettesíthető bármilyen por állagú édesítővel, a csokibevonat lehet […]

Az elmúlt napokban megosztottam Veletek 7 különböző sós-pite receptet. Jöjjön most a legújabb, Húsvéti verzió. Medvehagymával, tavaszias ízekkel, ibolyamező közepén. Tagadhatnám, hogy szeretem a pitét? Nem, de nem is akarom. 🙂 Praktikussága mindent visz, ízesítésének csak a fantáziánk szab határt. Tökéletes langyosan egy beszélgetős-baráti ebédhez, uzsonnához egy pohár jéghideg rosé vagy fehérbor társaságában, de remek […]

Te mivel kínálod meg a (nagykorú) locsolókat az idén? 🙂 Ha még nincs ötleted, akkor vesd be a tojáslikőrös, oreo kekszes cheesecake muffint! Persze a likőr kihagyható belőle, de szerintem nem érdemes. A kiskorúaknak valami mással készülnék… 🙂 Hozzávalók: (kb. 15 db-hoz) 1 kis doboz mascarpone sajt 4-5 evőkanálnyi porcukor 2 evőkanálnyi vanília kivonat vagy […]

húsvétra várva

április 16 , 2019 by Felholany

Ki számolja mennyit kell még aludni Húsvétig? 🙂 Változtattok a menün és kicsit kísérletezgettek új receptekkel, vagy a család ragaszkodik a jól bevált ünnepköri ételekhez? Én bevallom, nálunk a húsvéti pite hagyomány, de minden évben másképpen készítem el. Lényeg, hogy legyen! Húsvétig hozok Nektek egy új pite receptet, illetve egy tökéletes desszertet a locsolóknak, addig […]

Hamburgernek indult, de mivel nem volt itthon hamburger zsemle és pont ennyi kedvem volt nekiállni sütni, így másként alakult a hamburger sült burgonya párosítás. Az alma tervben volt mert én nagyon szeretem a hús-gyümölcs párosítást, de ez várakozáson felül teljesített. Savanykás alma, enyhén fűszerezett darált pulykahússal, spagetti formára szelt, ropogósra sütött burgonyával és egy kis […]

Márciusban több olyan “jeles” nap volt, mint a Vese világnapja vagy a Víz világnapja, melyek jegyében még inkább igyekeztem arra figyelni, hogy mi kerül a tányéromra. Nem mintha februárban, vagy májusban ez ne lenne fontos, de most erősebben koncentráltam az egészséges táplálkozásra. 🙂 Egy szép vasárnapon ez lett belőle. Hozzávalók (2 személyre) 1 kisebb kápia […]

Bár nem jártam még a Közel-keleten, a fűszereit és a konyháját nagyon kedvelem. Vannak fűszerek, melyek a magyar konyhában nem honosodtak meg – mint például a sumac, a szömörcék családjába tartozó fűszer -, de azért szerencsére egyre jobban ismertté válnak. Alapvetően a török, görög és közel-keleti konyha fűszere, de nálunk sem beszerezhetetlen. 🙂 A sumac […]

olajbogyós muffin szendvics

március 12 , 2019 by Felholany

Amikor valakinek leírom a jól bevált sörkorcsolya receptemet, Ő elkészíti és csodás fotót is küld róla. 🙂 Nos, ilyenkor elemi erővel tör elő az olajbogyós muffin íze. Meg a tett a sütésre. Szerencsére semmi olyan extra hozzávaló nincs benne, amit ne tartanék itthon. Igen, nálam sütibe való olajbogyó (sima és paprikával töltött) mindig van a […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla cheesecake chia colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea természetfotó tirol tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás ősz

Archívum

scroll to top