A rebarbara igazából zöldség, de valamiért mégis gyümölcsként kezeljük. Remek párost alkot eperrel, alacsony a kalória és szénhidráttartalma (10 dkg rebarbarában mindössze 16 kcal van), A, B, C, E és K vitaminban, valamint kálciumban, káliumban, cinkben és vasban is nagyon gazdag, ezért ilyenkor a szezonjában érdemes beiktatni az étrendünkbe. Savanykás-pikáns íze jól illik sültekhez, akár így önállóan magában, mint ahogyan én is készítettem, de édesszájúaknak akár almával, vagy körtével kombinálva is tökéletes.
Hozzávalók:
- csirkemell csíkokra vágva
- nagyobb cukkini
- rebarbara felkarikázva
- só, borsikafű
- méz
- olívaolaj
- friss mentalevél
- A csirkemellet vastagabb csíkokra vágom, sózom, megszórom borsikafűvel, meglocsolom mézzel gazdagon és alaposan összeforgatva legalább 1 órára hűtőbe teszem.
- A cukkiniből zöldség szeletelővel vékony csíkokat vágok, ráfektetem a csirkemell csíkot és „S” alakban, a rebarbara karikákkal váltakozva nyársra húzom.
- Megszórom apróra vágott mentalevéllel, meglocsolom olajspray-vel és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre, pirosra sütöm.
0 Hozzászólás