Radicchio carpaccio

április 03 , 2012 by: Felholany Egyéb

Tavasz!
Tavasz illat a levegőben… Tavasz a konyhában… Tavasz a piacon… 
Az őszi hónapok mellett az éledő tavasz a másik nagy kedvencem. Színpompás kavalkád a szürke téli hónapok után. Bár én most nem panaszkodom, mert igen színes téli hónapok állnak mögöttem. Észak-Olaszországban töltött közel 365 napom eredménye: több kilónyi(!) recept – ebből tucatnyi családi recept; élvezetes sütések-főzések sora; egy idegen (igen más…) kultúra mélyebb megismerése; végtelen türelem elsajátítása és Szicíliától-Toszkánán át egészen Dél-Tirolig sok-sok kedves (és kevésbé kedves…) ember megismerése… 
Ezt a finomságot előétel előtt tálaltuk, egy ún. Salute della cuccina / Grüss aus der Küche –Konyhai üdvözletként. 
A radicchio rosso a cikória rokona és kellemes (picit kesernyés) íze mellett vértisztító hatása is van, valamint hatékony álmatlanság kezelésére is. Arról nincs információm, hogy ez utóbbi hatás eredményességéhez mekkora mennyiség elfogyasztása javasolt…

Hozzávalók:

  • radicchio rosso levelek
  • vaj
  • só, bors
  • parmezán

Serpenyőben közepes hőmérsékleten vajat olvasztok, belefektetem a radicchio leveleket, és fedő alatt 3-4 perc alatt megpárolom. Tányérra tálalva sózom, borsozom és parmezánforgáccsal díszítve tálalom.

Elkészítés után azonnal fogyasztandó! 

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum