Tavasz!
Tavasz illat a levegőben… Tavasz a konyhában… Tavasz a piacon…
Az őszi hónapok mellett az éledő tavasz a másik nagy kedvencem. Színpompás kavalkád a szürke téli hónapok után. Bár én most nem panaszkodom, mert igen színes téli hónapok állnak mögöttem. Észak-Olaszországban töltött közel 365 napom eredménye: több kilónyi(!) recept – ebből tucatnyi családi recept; élvezetes sütések-főzések sora; egy idegen (igen más…) kultúra mélyebb megismerése; végtelen türelem elsajátítása és Szicíliától-Toszkánán át egészen Dél-Tirolig sok-sok kedves (és kevésbé kedves…) ember megismerése…
Ezt a finomságot előétel előtt tálaltuk, egy ún. Salute della cuccina / Grüss aus der Küche –Konyhai üdvözletként.
A radicchio rosso a cikória rokona és kellemes (picit kesernyés) íze mellett vértisztító hatása is van, valamint hatékony álmatlanság kezelésére is. Arról nincs információm, hogy ez utóbbi hatás eredményességéhez mekkora mennyiség elfogyasztása javasolt…
Hozzávalók:
- radicchio rosso levelek
- vaj
- só, bors
- parmezán
Serpenyőben közepes hőmérsékleten vajat olvasztok, belefektetem a radicchio leveleket, és fedő alatt 3-4 perc alatt megpárolom. Tányérra tálalva sózom, borsozom és parmezánforgáccsal díszítve tálalom.
Elkészítés után azonnal fogyasztandó!
0 Hozzászólás