Gyakran éppen konyhai nagytakarítás után jut eszembe valami sült csirkés recept és mivel nincs kedvem újra kezdeni a sikálást…. a sütőpapírban, serpenyőben való sütés jó alternatíva erre. A konyha is tiszta marad és én sem mondok le a kedvenc falatokról. 🙂
A csirkemellet a frissen beszerzett narancsos borssal, némi sóval és sültekhez való fűszeres magkeverékkel szórtam be, kevés olívaolajjal meglocsoltam és sütőpapírba csomagolva serpenyőben nehezék alatt megsütöttem. Testesebb serpenyő, de egy nagyobb bögre vagy tál is megteszi. Nyilván autentikusabb lenne olyan régi típusú nehéz vasaló alatt sütni, de nekem egyelőre ilyen nem áll még a rendelkezésemre…. 🙂
Tipp: ajándékötlet nekem… 🙂
Pórés almasaláta
Hozzávalók:
fél szál vékonyra karikázott póréhagyma
4 alma (inkább édes mint savanyú, de ez ízlés kérdése) nyolcadolva, felszeletelve
4-5 dl tartármártás (lehetőség szerint házi majonéz, mustár, 1/2 adag tejföl, 1/2 adag sűrű natúrjoghurt, pici citromlé, porcukor, fehér őrölt bors, só)
durvára vágott petrezselyem
A hozzávalókat alaposan összeforgatom és néhány órára hűtőbe teszem tálalás előtt.
0 Hozzászólás