Póréhagymás pite

szeptember 18 , 2009 by: Felholany Egyéb

Annyira egyszerű ez a pite, hogy napokig gondolkoztam, feltegyem-e… Zűrös hét volt, esténként többnyire annyira fáradt voltam, hogy egy vajaskenyér „elkészítése” is fizikai fájdalommal járt. Mikor már második napja nem ettem meleget, megembereltem magam, és összedobtam ezt a gyors vacsorát a fellelt összetevőkből. Ilyen esetekben nagyon jól jön a leveles tészta, ami gyakorlatilag tányérként funkcionál.
Dekákat nem írok, ízlés szerint és a levelestészta mennyiségétől függően változó.
  • Hozzávalók:
leveles tészta
póréhagyma
bacon szalonna
mozzarella
bazsalikom
koktélparadicsom
bors
olívaolaj
  1. A sütőt előmelegítem 200 fokra.
  2. A felengedett levelestésztát kb. 3 mm vékonyra nyújtom lisztezett deszkán és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem.
  3. Rászórom a karikára vágott póréhagymát, kockára vágott bacon szalonnát, borsozom, bazsalikomot vágok rá.
  4. Rátépem a mozzarellát, ráültetem a koktélparadicsomokat, meglocsolom olívaolajjal és forró sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütöm.

2 Hozzászólás

  • Sokszor imába foglaltam már a leveles tészta feltalálóját :-)))

  • Hát igen! Engem is sokszor kihúzott már a "mit főzzek ma magamnak?" vagy a hirtelen vendégek okozta fejfájásból…:) Kötelező dolog a fagyasztóban!
    Kellemes hétvégét!

Hozzászólás a(z) Chef Viki bejegyzéshez Válasz megszakítása

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum