Igazán gyors ebéd vagy vacsora, fél óra alatt elkészül. Sok tönkrement cserépnyi bazsalikom után a mostani burjánzik a konyhaablakban. Pirított földimogyoróval készítettem a feléből pesto-t, de mivel már spagettivel is fogyott, sós-sajtos-pestos ropogós és muffin is készült vele, kicsit ráuntam.
A hallal való párosítás ötlete egy hajnali tv nézés után szabadon és alapvetően teljesen másként alakult. (Ott tárkony és menta alkották a zöldfűszeres krémet.)
Néhány cikk citrom, félig megfőtt burgonya szeletek, grillsütő és 30 perc alatt elkészül.
Hozzávalók:
friss pisztráng
cikkekre vágott fehér és lila burgonya sós vízben félig megfőzve
3 teáskanálnyi bazsalikom pesto (bazsalikomlevél, fokhagyma, só, olívaolaj, pirított mogyoró, reszelt parmezán) – Picit más, de pesto receptem a blogon itt olvasható.
friss bazsalikomlevél
1 citrom
só, bors
olívaolaj
A szószhoz:
1 dl natúr joghurt
1 dl tejföl
2 teáskanálnyi bazsalikom pesto
só, bors
sült citrom leve
A sütőt előmelegítem 200 fokra.
A cikkekre vágott burgonyát (minél több szín, annál látványosabb, de a lila burgonya hamarabb megfő mint a sárga!) sós vízben félig megfőzöm.
A pisztrángot megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm. A hasát bőven megkenem a pesto-val és friss bazsalikomleveleket tömök bele.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, a halat bőven sózom, borsozom, meglocsolom olívaolajjal. (Ha nagyobb a hal érdemes beirdalni a bőrét, hogy jobban átjárják az ízek.)
Melléteszem a cikkekre vágott citromot, burgonyát, pici olívaolajjal meglocsolom, megszórom sópehellyel és az előmelegített sütőben 30 percig sütöm. 20 percig alsó-felső sütés, majd az utolsó 10 percben grill fokozaton.
Amíg sül a hal, összekeverek joghurtot, tejfölt és 2 teáskanálnyi pesto-t. Ízlés szerint sózom, borsozom és majd a sült citrom levéből is adok hozzá.
0 Hozzászólás