Pirított sárgarépa spagetti csirke és zsályalevél tempurával

június 08 , 2020 by: Felholany Egyéb

A tempura gyakorlatilag egy légies palacsinta tésztába mártott és forró olajban kisütött ételt jelent, ami lehet akár hús, de akár zöldség is. A tészta alapja jéghideg víz és keményítő, meg persze még néhány egyéb hozzávaló és már mártogathatjuk is bele az előkészített zöldségeket, fűszernövény leveleket, húsokat. Személyes nagy kedvencem a zsályalevél tempura, a ropogós bunda alatt a levelek is ropogósra sülnek, az ízük pedig valami elképesztően finom. A zöldségek közül szinte mindegyikkel alkalmazható: sárgarépa, zeller, tök, cukkini, padlizsán, burgonya, pirosretek, spárga, karalábé, újhagyma, stb., de almához, körtéhez, vagy akár egy szép fej bodzavirághoz is remekül illik. A halakról és vékonyabb csíkokra vágott húsokról pedig ne is beszéljünk. 🙂 A tészta hozzávalóit elég nagyjából összekeverni, nem kell simára, csomómentesre kidolgozni. A trükk, hogy a víz valóban nagyon hideg legyen!

A zöldségspagetti jó alternatíva azoknak, akik gluténmentesen étkeznek. Nem csak sárgarépából, de cukkiniből és burgonyából is pillanatok alatt elkészíthető és ma már sokféle kivitelben, sok boltban beszerezhető egy ilyen zöldségspirálozó gép. Megéri rá beruházni, sokkal könnyebb és mutatósabb elkészíteni ezeket a finomságokat, mint késsel vagdosva. 🙂

Hozzávalók:

  • 2,5 dl jéghideg szénsavas ásványvíz
  • 1 egész tojás
  • 12 dkg liszt
  • 3 dkg kukoricakeményítő
  • 1/2 mk. szódabikarbóna
  • 1 mk. só
  • 1 nagy csirkemell csíkokra vágva
  • 1 csokor nagyobb levelű zsálya
  • 2 nagy sárgarépa
  • olaj
  1. A  csíkokra vágott csirkemellet sózom, megszórom szárított kakukkfű, oregano, bazsalikom és rozmaring keverékével (mozsárban szoktam apróra őrölni), és olajjal összeforgatva egy órára hűtőbe teszem.
  2. A tészta hozzávalóit habverővel összekeverem.
  3. Felforrósítom az olajat.
  4. A megmosott és leszárított zsályaleveleket belemártom a tempura tésztába és forró olajban aranybarnára sütöm, majd ugyanezt megismétlem a csirkemell csíkokkal is.
  5. Közben egy nagy serpenyőben kevés olajon, magas hőmérsékleten megpirítom a nyers sárgarépa spirálokat/spagettit. Enyhén sózom.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum