A sima és a fodros levelű petrezselyem a főzés egyik nélkülözhetetlen eleme. Nem csak finom, de egészséges is, hiszen gazdag A, B, C vitaminban és magas a vastartalma.
Szeretem az ízét, ezúttal egy tésztavacsora főszereplője lett.
- Hozzávalók:
kb. 20-25 dkg tagliatelle tészta (fél doboz)
4 dkg vaj
1,5-2 dl tejszín
3-4 evőkanál frissen reszelt parmezán
3-4 evőkanál friss petrezselyem apróra vágva
só, bors
- A tésztát forrásban lévő sós vízben 8-9 perc alatt készre főzöm.
- Serpenyőben felolvasztom a vajat, állandó keverés mellett hozzáadom a tejszínt és a parmezánt.
- Pár perc alatt krémesen sűrűre főzöm, hozzáadom a petrezselymet, sózom, borsozom, összekeverem a tésztával.
0 Hozzászólás