Írtam már korábban, hogy a saját készítésű pesto milyen jól elhűsöl a frigóban. Igen jól jött ebben a hirtelen kánikulában, amikor semmi kedvem sem volt a tetőtéri konyhámat tovább melegíteni valami komolyabb étel elkészítésével. Arról nem is beszélve, hogy a meleg idő beköszöntével az étvágyam is jelentős mértékben csökken, így egy jól behűtött gyümölcsleves, vagy hideg kapros-tejfölös tökfőzelék mellett még a csirke az, ami számításba jöhet.
Talán a rizsköret elkészítése tovább tartott mint a csirkemell átalakulása, de így is megvolt -mosogatással együtt – 20 percen belül. 🙂
Nálam jól bevált módszer, hogy a rizst egy szegfűszeggel megtűzdelt kis fej vöröshagymával együtt főzöm meg. (az ötlet nem az én találmányom…) A jázmin rizs alapvetően is egy illatos-aromás rizsfajta, amin a szegfűszeg és a hagyma még „csavar” egy kicsit.
Hozzávalók: (2 személyre)
2 dl jázmin rizs
kis fej vöröshagyma
15-20 szem szegfűszeg
1 nagy csirkemell
olívaolaj
só
bors
pesto (a recept és elkészítése itt olvasható)
friss bazsalikomlevél és pirított fenyőmag a díszítéshez
A rizst 2 evőkanálnyi olívaolajon átforrósítom, majd kétszeres mennyiségű vízzel és a fűszeres vöröshagymával együtt készre főzöm. Ízlés szerint sózom.
A csirkemellet csíkokra vágom, sózom, borsozom és olívaolajban pár perc alatt készre sütöm. Kb. 2 evőkanálnyi kész pestoval összeforgatom és tálalom.
0 Hozzászólás