Gluténmentes. 🙂
Laktózmentes. 🙂 (mert a parmezán sajt korából adódóan laktózmentes…)
Könnyű étel.
Gyorsan elkészíthető.
Roppanós zöldség.
Ropogós kéreg.
Leheletnyi fokhagymával és zöldfűszerekkel.
Hozzávalók:
1 egész csirkemell ( 2 részre vágva) – 1 éjszakára LM tejbe áztatva, fokhagymagerezdekkel
2 kisebb padlizsán
2 zsenge cukkini
reszelt parmezán (jó sok! – kb. 13-15 dkg)
szárított zöldfűszerek (bazsalikom, oregano, kakukkfű, rozmaring, petrezselyem)
3 gerezd fokhagyma
1 tojás (így jobban ragad rá a sajt, de elhagyható)
só, bors
olívaolaj
A sütőt előmelegítem 180 fokra. A csirkemelleket szárazra törlöm, sózom, borsozom, megszórom 1-1 teáskanálnyi zöldfűszerrel és pici olívaolajjal meglocsolva sütőzacskóban megsütöm. (kb.35-40 perc)
Közben a cukkinit és a padlizsán felső részét hasábokra vágom. A padlizsán „pocakját” felkarikázom.
A reszelt parmezánt összekeverem 2-3 teáskanálnyi zöldfűszer keverékkel.
A hasábokat felvert tojásba mártom, majd megforgatom a fűszeres sajtban és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom.
A padlizsán tallérokat enyhén sózom, elosztom rajtuk a 3 gerezdnyi zúzott fokhagymát, meglocsolom olívaolajjal és megszórom gazdagon reszelt parmezánnal.
A csirkemelleket kiveszem a sütőzacskóból, gazdagon megszórom reszelt parmezánnal és grill fokozaton néhány perc alatt ráolvasztom a sajtot.
A zöldségeket grill fokozaton 15 percig sütöm.
0 Hozzászólás