Parázsburgonya gombával és medvehagymával

május 04 , 2010 by: Felholany Egyéb

Feldolgozási fázisba kerültek a ma beszerzett finom zöldségek. Ha nincs mit előkapni a hűtőből, akkor nehéz alkotni, ha pedig dúskálok a finomságokban, akkor meg az a probléma… Időnként úgy érzem, hogy saját magamhoz is térkép kellene…
Végül az enyhén túllocsolt, utolsó óráit élő cserepes petrezselyem adta meg az irányt. És az a gomba irányú vonal, amit pénteken este készítettem. Igaz, most fehér csiperkéből, és a kakukkfű is kimaradt (őt konkrétan nem locsoltam, így annak az áldozata lett).
A parázsburgonyát csak addig nem szerettem, amíg sikálni kellett, ám mivel én akartam az apróbbat belőle, a valamit-valamiért alapon ezen is túljutottam. A spárgacsúcsokhoz nincs mit hozzátennem… Ugyanúgy mint a medvehagymához. Utolsó hullámban készült egy kis medvehagymás olaj, durván felszeletelt medvehagyma olívaolajban eltéve, úgyhogy a héten még szerepelni fog. Azt hiszem, ez a bőség zavara. 🙂
  • Hozzávalók: (személyenként)
20-25 szem parázsburgonya
4 szem csiperke
spárgacsúcs (elhagyható)
kb. 2 dkg vaj
2-3 ek. olívaolaj
só, bors
kis csokor petrezselyem
6-8 kisebb medvehagyma levél
  1. A jól megsúrolt burgonyát sós vízben kb. 15 percig főzöm. A főzés utolsó két percében hozzádobom a spárgacsúcsokat is.
  2. Felforrósított serpenyőben a vaj-olívaolaj keveréken megpirítom a felszeletelt gombát, borsozom, hozzáadom a burgonyát és összepirítom.
  3. A tűzről levéve hozzákeverem a felszeletelt medvehagymát, petrezselymet, sózom és a spárgával tálalom.

Ui: most jut eszembe, hogy a reszelt citromhéj és egy kis frissen facsart citromlé kimaradt belőle. Az első elgondolásban még benne volt…

6 Hozzászólás

  • Remek kép, remek étel!:)

  • :-))

    Ma vettem a piacon pici-pici újkrumplit. Meg újhagymát. Medvehagyma van.

    Köszi!

  • Minden porcikája csodás

  • Szepyke,
    köszönöm szépen! Semmi flanc, tavaszi egyszerűség… :))

  • Chef Viki,
    gondolati szinten megint egyfelé haladtunk! 🙂
    Jó étvágyat a vacsihoz! :))

  • Bianka,
    köszi! Egy tanulsága van: legközelebb dupla adagot kell készíteni… 🙂

Hozzászólás a(z) Felhőlány bejegyzéshez Válasz megszakítása

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum