Feldolgozási fázisba kerültek a ma beszerzett finom zöldségek. Ha nincs mit előkapni a hűtőből, akkor nehéz alkotni, ha pedig dúskálok a finomságokban, akkor meg az a probléma… Időnként úgy érzem, hogy saját magamhoz is térkép kellene…
Végül az enyhén túllocsolt, utolsó óráit élő cserepes petrezselyem adta meg az irányt. És az a gomba irányú vonal, amit pénteken este készítettem. Igaz, most fehér csiperkéből, és a kakukkfű is kimaradt (őt konkrétan nem locsoltam, így annak az áldozata lett).
A parázsburgonyát csak addig nem szerettem, amíg sikálni kellett, ám mivel én akartam az apróbbat belőle, a valamit-valamiért alapon ezen is túljutottam. A spárgacsúcsokhoz nincs mit hozzátennem… Ugyanúgy mint a medvehagymához. Utolsó hullámban készült egy kis medvehagymás olaj, durván felszeletelt medvehagyma olívaolajban eltéve, úgyhogy a héten még szerepelni fog. Azt hiszem, ez a bőség zavara. 🙂
- Hozzávalók: (személyenként)
20-25 szem parázsburgonya
4 szem csiperke
spárgacsúcs (elhagyható)
kb. 2 dkg vaj
2-3 ek. olívaolaj
só, bors
kis csokor petrezselyem
6-8 kisebb medvehagyma levél
- A jól megsúrolt burgonyát sós vízben kb. 15 percig főzöm. A főzés utolsó két percében hozzádobom a spárgacsúcsokat is.
- Felforrósított serpenyőben a vaj-olívaolaj keveréken megpirítom a felszeletelt gombát, borsozom, hozzáadom a burgonyát és összepirítom.
- A tűzről levéve hozzákeverem a felszeletelt medvehagymát, petrezselymet, sózom és a spárgával tálalom.
Ui: most jut eszembe, hogy a reszelt citromhéj és egy kis frissen facsart citromlé kimaradt belőle. Az első elgondolásban még benne volt…
Remek kép, remek étel!:)
by szepyke május 5, 2010 at 07 : 20:-))
Ma vettem a piacon pici-pici újkrumplit. Meg újhagymát. Medvehagyma van.
Köszi!
by Chef Viki május 5, 2010 at 06 : 38Minden porcikája csodás
by Bianka május 5, 2010 at 07 : 09Szepyke,
by Felhőlány május 5, 2010 at 01 : 15köszönöm szépen! Semmi flanc, tavaszi egyszerűség… :))
Chef Viki,
by Felhőlány május 5, 2010 at 01 : 16gondolati szinten megint egyfelé haladtunk! 🙂
Jó étvágyat a vacsihoz! :))
Bianka,
by Felhőlány május 5, 2010 at 01 : 17köszi! Egy tanulsága van: legközelebb dupla adagot kell készíteni… 🙂