Nem mondhatnám, hogy ezt a vacsorát a túlzott kreativitás jellemezné, a hétköznap esték már csak ilyenek. Pláne ha még a kánikula is tombol, nincs energiám órákat tölteni a konyhában. A töltelék már jól működött a cannelloni receptemnél is, és Dolce Vita-tól származik. Most annyit változtattam rajta, hogy erősebben fűszereztem, de ez ízlés kérdése.
- Hozzávalók:
1 csomag levelestészta
25 dkg párolt spenót
15 dkg ricotta
4 gerezd fokhagyma
só, bors, olívaolaj
A mártogatóshoz:
tejföl, friss zöldfűszer (petrezselyem, bazsalikom), só
- A fagyasztott, kiengedett spenótot pici olívaolajon felforrósítom.
- Hozzáreszelem a fokhagymát, sózom, borsozom, hozzákeverem a ricottát, és hagyom hűlni.
- A kiengedett levelestésztát vékonyra nyújtom, 6-7 cm átmérőjű korongokat szúrok ki belőle.
- Minden tésztára 1 evőkanálnyi tölteléket halmozok, félbehajtom, a széleit villával összenyomkodom, sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, felvert tojással megkenem.
- 200 fokos sütőben 20 perc alatt pirosra sütöm.
- Langyosan tálalom a hideg zöldfűszeres tejföllel.
Szerinted, ha friss spenótból készíteném, turmixoljam össze miután megpároltam?
by Ágianyu július 7, 2009 at 08 : 16Szia Ágianyu!
Igen, én ajánlanám! A Genovai pitémet készítettem friss spenótból és botmixerrel rásegítettem picit. Sokkal krémesebb lesz tőle, és talán a Bébi is jobban megeszi!
by Rita július 7, 2009 at 08 : 45köszi
by Ágianyu július 7, 2009 at 09 : 18