paradicsomos-fetás galette glutén- és laktózmentesen

augusztus 06 , 2018 by: Felholany Egyéb

Bűntudat nélküli bűnözés a bikiniszezonban… 😉 Volt egy kosárnyi napérlelte sárga és piros koktélparadicsomom, aminek szebb újjászületést elképzelni sem tudtam volna. Köztudott, hogy rajongok a kenyerekért, péksüteményekért, pitékért, amikről a glutén- és laktózmentes étrend mellett sem kell lemondanom. Nem volt ez mindig így, mert a bolti GM kenyerek hamar kedvemet szegték, a mentes lisztekből pedig nem mindig sikerült ehető terméket varázsolni. Aztán jöttek a Szafi lisztek, amik megkönnyítették mind időben, mind ráfordított energiában az életemet. Ma már bármit elkészítek pillanatok alatt, legyen az kenyér, zsemle, lángos, palacsinta, nokedli, sós- vagy édes piték, piskóta, keksz, stb. A legutóbbi csirkemájas-cukkinis pitém után most ezt a galette-t készítettem.

Hozzávalók a tésztához:

  • 120 g Szafi Reform Paleo kelt tészta helyettesítő nyújtható liszt
  • 35 g Szafi Reform meleg, folyékony kókuszolaj
  • 140 g meleg víz
  • 1 közepes tojásfehérje

A galette töltelékéhez:

  • 1 (nagy) maréknyi színes koktélparadicsom felkarikázva
  • 2 maréknyi bébispenót
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 1 ek. kókuszolaj
  • 15 dkg fetasajt (laktózmentes)
  • kakukkfű
  • sópehely

A sütőt előmelegítem 175 fokra. A tészta hozzávalóit alaposan (csomómentesre, simára) összekeverem és 10 percig pihentetem. Közben megfonnyasztom a spenótot a kókuszolajon (Aki szereti, reszelhet hozzá egy kis gerezd fokhagymát is.) és a feta harmadát felkockázom. A tésztát lisztezett sütőpapíron kinyújtom kerekre, eloszlatom rajta a spenótot, rámorzsolom a fetát, körben kirakom a felkarikázott paradicsomokkal úgy, hogy a tészta szélére körben 2-3 cm sávban nem pakolok semmit, mert ezt a részt visszahajtom a paradicsomra. Megszórom jó sok friss kakukkfűvel és a kockára vágott fetával. A tészta szélét megkenem kókuszolajjal és a sütőpapíron lévő galette-t óvatosan átcsúsztatom egy sütőlapra, majd az előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütöm. Tálalás előtt megszórom sópehellyel.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum