Bűntudat nélküli bűnözés a bikiniszezonban… 😉 Volt egy kosárnyi napérlelte sárga és piros koktélparadicsomom, aminek szebb újjászületést elképzelni sem tudtam volna. Köztudott, hogy rajongok a kenyerekért, péksüteményekért, pitékért, amikről a glutén- és laktózmentes étrend mellett sem kell lemondanom. Nem volt ez mindig így, mert a bolti GM kenyerek hamar kedvemet szegték, a mentes lisztekből pedig nem mindig sikerült ehető terméket varázsolni. Aztán jöttek a Szafi lisztek, amik megkönnyítették mind időben, mind ráfordított energiában az életemet. Ma már bármit elkészítek pillanatok alatt, legyen az kenyér, zsemle, lángos, palacsinta, nokedli, sós- vagy édes piték, piskóta, keksz, stb. A legutóbbi csirkemájas-cukkinis pitém után most ezt a galette-t készítettem.
Hozzávalók a tésztához:
- 120 g Szafi Reform Paleo kelt tészta helyettesítő nyújtható liszt
- 35 g Szafi Reform meleg, folyékony kókuszolaj
- 140 g meleg víz
- 1 közepes tojásfehérje
A galette töltelékéhez:
- 1 (nagy) maréknyi színes koktélparadicsom felkarikázva
- 2 maréknyi bébispenót
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 1 ek. kókuszolaj
- 15 dkg fetasajt (laktózmentes)
- kakukkfű
- sópehely
A sütőt előmelegítem 175 fokra. A tészta hozzávalóit alaposan (csomómentesre, simára) összekeverem és 10 percig pihentetem. Közben megfonnyasztom a spenótot a kókuszolajon (Aki szereti, reszelhet hozzá egy kis gerezd fokhagymát is.) és a feta harmadát felkockázom. A tésztát lisztezett sütőpapíron kinyújtom kerekre, eloszlatom rajta a spenótot, rámorzsolom a fetát, körben kirakom a felkarikázott paradicsomokkal úgy, hogy a tészta szélére körben 2-3 cm sávban nem pakolok semmit, mert ezt a részt visszahajtom a paradicsomra. Megszórom jó sok friss kakukkfűvel és a kockára vágott fetával. A tészta szélét megkenem kókuszolajjal és a sütőpapíron lévő galette-t óvatosan átcsúsztatom egy sütőlapra, majd az előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütöm. Tálalás előtt megszórom sópehellyel.
0 Hozzászólás