Paradicsomleves húsgombóccal – nem csak a Mikulásnak…

december 06 , 2009 by: Felholany Egyéb kategória

Annak ellenére, hogy nem posztolom a karácsonyi gasztroajándékaimat, készülnek… 🙂 Minden napra jut egy-két elkészítenivaló “apróság”, és mivel az elmúlt hétköznapokon lemaradtam, a hétvégén pótoltam. E miatt csak egy gyorsan elkészíthető ebédre maradt időm, ami nem mellesleg a sok húsgombóctól laktató is lett.
Ízében cseppet sem hasonlít a menzás paradicsomleveshez ami a cukortól gyakorlatilag inkább szirup volt… Ebben a levesben a bazsalikom, a húsgombócban pedig a kakukkfű dominál.
Színében viszont a Mikuláshoz igazodik… 🙂
  • Hozzávalók: (2 személyre)
5 dl húsleves alaplé (vagy zöldségleves)
5 dl sűrű paradicsomlé
15 dkg darált pulykacomb
1 tojás
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
bors
1/2 tk. bazsalikom (friss híján most szárított)
1/2 tk. szárított kakukkfű
olívaolaj
  1. Felforralom az alaplevet, hozzáöntöm a paradicsomlevet, hozzáreszelem a fokhagyma felét, beledobom a vöröshagyma felét és összeforralom.
  2. A darált pulykahúshoz reszelem a vöröshagyma másik felét, fokhagymát, sózom, borsozom, kakukkfűvel megszórom és a tojással együtt összekeverem.
  3. Serpenyőben olívaolajat forrósítok, a húsból pici gombócokat formázok és az olajban minden oldalát pirosra sütöm.
  4. A húsgombócokat a levesbe dobva 10-15 perc alatt készre főzöm, ízlés szerint sózom, majd beleszórom a bazsalikomot.

A recept a Nők Lapja Konyha novemberi számában. (DV)

17 Hozzászólás

  • Ez nagyon fincsi lehet!

  • Hű, de jól néz ki! Levest főztem már tőled, a tárkonyos pulykaragulevest, isteni volt!

  • Már nagyon vártam az újabb finomságot, és ez tutira az lehet :).

  • Paradicsomlevest eddig még én is a menzás-édeset csináltam (kis furfanggal nálam a zellerlevél mindig benne van), de ezt a húsgombócosat ki fogom próbálni! 🙂

  • Finom lehet így, olaszosan!!
    Off: a fejléc is csodás lett!!!

  • Kiskukta,
    ritkán eszek paradicsomos ételeket, de ez fincsi volt… :))

  • Sofia,
    ennek örülök, remélem ez is ízleni fog! :o)

  • Andrea,
    hát tényleg sok idő telik el mostanában két poszt között, de azért majd igyekszem… :))

  • Bodzazsuzsa,
    zellerlevél általában nálam is van benne, de most a kakukkfű és a bazsalikom miatt kihagytam. Egyébként pici cukor (1 tk.)került a levesbe, mint ahogy só is mindig az édes ételekbe, de úgy látom kihagytam… :))

  • Trinity,
    az igazán olaszoshoz a mozzarella még hiányzott… meg a hűtőből is… és a lustaság győzött, ezért kimaradt… 🙂
    A fejléc még szerintem alakulni fog, aranyos vagy, köszönöm! :)))

  • Ezt is érdemes megnézni: http://recept.try.hu – Melinda receptes oldala

  • Khmm…Köszönöm az ajándékot, de többet nem árulok el róla, mert tudom, hogy titkok is voltak benne. Az enyém, az hát wáááááááw, de finom volt a közepén meg az a……., hát szóval!:)

    És szeretném jelezni, hogy gyönyörű az új fejléced!:) Jah és hogy a paradicsomlevest is imádom, nagyon!:)

  • Felhőlány, játékra hívlak, ha lesz időd rá: http://katakonyha.blogspot.com/2009/12/virtualis-etlap.html

  • Remélem a nagy sürgés-forgás tart csak vissza a blogolástól 🙂
    Boldog Karácsonyt!

  • Csatlakozom Ágianyuhoz, már nagyon hiányoltalak!
    Lehet, hogy csak azért nem jelentkezel, mert akkor meglátják, hogy mit kapnak a szeretteid?:)))

    Békés, boldog Karácsonyt!

  • Attism,
    köszönöm a linket, megyek majd nézelődni! 🙂

    KataKonyha,
    játékra kell hogy legyen idő, köszönöm szépen! 🙂

    Ágianyu és Szepyke!
    Köszönöm az érdeklődést, most már kezdem megtalálni a fonalat a Karácsonyhoz… Tengernyi "munka" munka miatt ma este kezdtem neki a sütésnek…:( Holnap fotózom a végeredményt, de a blogra csak az Ünnep után tud felkerülni, hacsak fel nem töltődik magától… 🙂 Azért nem semmi 100. bejegyzés lesz… 🙂

    Boldog Karácsonyt kívánok Nektek is!

  • Boldog Uj Evet Neked!!!
    Gyere vissza jo sok recepttel az Ujevben! :))

    remelem a karacsonyod is jol telt :o) hianyoltam a menudet!

    Udv,
    Orsi

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top