Panna cotta málnával

január 24 , 2010 by: Felholany Egyéb kategória

Az egyik nagy kedvencem poharas változata. Garantált siker, nincs küzdelem, hogy kijön-e a formából vagy sem. Lényegesen kevesebb zselatin szükséges hozzá, vendégvárás előtt 1 nappal elkészíthető, kifejezetten jót tesz neki a hűtőben éjszakázás.
Hideg téli napokra őrizgettem a fagyasztóban a vidéki málnát, tökéletes kiegészítője lett a tejszínből főzött pudingomnak.

  • Hozzávalók:

3 dl (zsíros) tejszín
1 dl tej (3,6 %) + 4 ek.
3 ek. házi vaníliás cukor
1 rúd vanília
5 g zselatin (fél csomag)
mirelit málna (kb. 15-20 dkg)
2 ek. porcukor

  1. Összekeverem a tejszínt, a tejet a vaníliás cukorral és a vanília kikapart belsejével, héjával.
  2. Folyamatos kevergetés mellett felforralom. (Eltávolítom a vanília héját.)
  3. 4 ek. hideg tejben kikeverem a zselatint, majd folyamatosan hozzáadagolom a meleg tejszínes-tejet, simára keverem.
  4. Melegen vastag falú üvegpohárkákba töltöm, ha kihűlt, hűtőbe teszem.
  5. A felengedett málnát a porcukorral kikeverem és a panna cotta tetejére halmozom.

21 Hozzászólás

  • Nagyon szép ez a piros-fehér-fekete összeállítás 🙂 Sosem ettem még panna cottat, ki kéne már próbálni.

  • De gyönyörű!!!!!!!!!

  • Hú,de jól néz ki!!!

  • Nagyon szeretem az ilyen poharas édességeket, amiből keveset is lehet csinálni. Ki fogom próbálni:)

  • Jó ötlet a pohárban kínálni, elég gusztán néz ki benne! 🙂

  • Hu, de nem szeretem a málnát, de hú, de jó lett ez! Gyönyörű az egész, ez nagyon, nagyon, nagyon jó lett, de komolyan. Ételfotó pályázatra való. Bár, oda kár, mert ott úgyis a belterjesek nyernek…:)))

  • Lúdanyó,
    próbáld ki! A tejszíntől krémes, lágy, szerintem mennyei édesség! :))

  • Belly,
    Szemirámisz,
    köszönöm szépen! :))

  • Sofia,
    igen, lehet keveset is készíteni belőle, de szerintem nem érdemes… :))

  • Flat Cat,
    köszönöm szépen! Praktikus, és egyben tartható a feltéttel együtt… :))

  • Szepyke,
    köszönöm szépen! :)) Most ez lett a kedvenc képem! :)) El tudok képzelni rá egy kókuszos-étcsokis őrületet is a málna helyett… :)))

  • Jaj, kókuszos csokis? Jáááááj, ilyen korán reggel ezzel sokkolni! Szenya dolog ám!:)

  • Ugyan már! Ha ezt délután mondtam volna, akkor is ugyanúgy hangzana…. jóóóóól :))) Na jó, majd legközelebb visszafogom magam… 🙂

  • Nagyon szép, és biztosan finom is!

  • Csibe,
    annyira finom, hogy a hétvégén dupla adagot kell készítenem… 🙂

  • Jajj, ez az egyik gyengém:)) Nem tudnék ellenállni!!

  • Trinity,
    hétvégén közkívánatra újra készül (rögtön dupla adag), majd küldök Neked! :))

  • Szia Felhőlány!
    Jól néz ki az olasz tejpudingod! 🙂
    Igaz én fordított sorrendben dermesztettem volna ki a poharakban, mert akkor kifordíthattam volna tányérakra és egy kis zöld kiwi-szósszal dekoráltam volna, hogy ezzel is utaljak az olasz zászlóra.
    Csak így tovább!
    Üdv.:
    szabi(O_o)

  • Szia Szabi!
    Köszönöm szépen, igyekszem! 🙂 Ahhoz, hogy "kifordítható" legyen, a gyümölcsvelőhöz is kellett volna zselésítőt tennem (most ez nem volt cél), de ha sikerül beszereznem agar-agart, ki fogom próbálni…!
    Üdv,
    Felhőlány

  • Utólagos engedelmeddel elloptam a receptet :). Nagyon finom lett.:) Köszi!!!!

  • 🙂 Örülök, hogy ízlett! :))

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top