Az egyik nagy kedvencem poharas változata. Garantált siker, nincs küzdelem, hogy kijön-e a formából vagy sem. Lényegesen kevesebb zselatin szükséges hozzá, vendégvárás előtt 1 nappal elkészíthető, kifejezetten jót tesz neki a hűtőben éjszakázás.
Hideg téli napokra őrizgettem a fagyasztóban a vidéki málnát, tökéletes kiegészítője lett a tejszínből főzött pudingomnak.
- Hozzávalók:
3 dl (zsíros) tejszín
1 dl tej (3,6 %) + 4 ek.
3 ek. házi vaníliás cukor
1 rúd vanília
5 g zselatin (fél csomag)
mirelit málna (kb. 15-20 dkg)
2 ek. porcukor
- Összekeverem a tejszínt, a tejet a vaníliás cukorral és a vanília kikapart belsejével, héjával.
- Folyamatos kevergetés mellett felforralom. (Eltávolítom a vanília héját.)
- 4 ek. hideg tejben kikeverem a zselatint, majd folyamatosan hozzáadagolom a meleg tejszínes-tejet, simára keverem.
- Melegen vastag falú üvegpohárkákba töltöm, ha kihűlt, hűtőbe teszem.
- A felengedett málnát a porcukorral kikeverem és a panna cotta tetejére halmozom.
Nagyon szép ez a piros-fehér-fekete összeállítás 🙂 Sosem ettem még panna cottat, ki kéne már próbálni.
by lúdanyó január 1, 2010 at 04 : 41De gyönyörű!!!!!!!!!
by Belly január 1, 2010 at 04 : 58Hú,de jól néz ki!!!
by szemirámisz január 1, 2010 at 05 : 59Nagyon szeretem az ilyen poharas édességeket, amiből keveset is lehet csinálni. Ki fogom próbálni:)
by Sofia január 1, 2010 at 06 : 45Jó ötlet a pohárban kínálni, elég gusztán néz ki benne! 🙂
by Flat Cat január 1, 2010 at 07 : 19Hu, de nem szeretem a málnát, de hú, de jó lett ez! Gyönyörű az egész, ez nagyon, nagyon, nagyon jó lett, de komolyan. Ételfotó pályázatra való. Bár, oda kár, mert ott úgyis a belterjesek nyernek…:)))
by szepyke január 1, 2010 at 08 : 02Lúdanyó,
by Felhőlány január 1, 2010 at 07 : 51próbáld ki! A tejszíntől krémes, lágy, szerintem mennyei édesség! :))
Belly,
by Felhőlány január 1, 2010 at 07 : 52Szemirámisz,
köszönöm szépen! :))
Sofia,
by Felhőlány január 1, 2010 at 07 : 52igen, lehet keveset is készíteni belőle, de szerintem nem érdemes… :))
Flat Cat,
by Felhőlány január 1, 2010 at 08 : 03köszönöm szépen! Praktikus, és egyben tartható a feltéttel együtt… :))
Szepyke,
by Felhőlány január 1, 2010 at 08 : 05köszönöm szépen! :)) Most ez lett a kedvenc képem! :)) El tudok képzelni rá egy kókuszos-étcsokis őrületet is a málna helyett… :)))
Jaj, kókuszos csokis? Jáááááj, ilyen korán reggel ezzel sokkolni! Szenya dolog ám!:)
by szepyke január 1, 2010 at 08 : 10Ugyan már! Ha ezt délután mondtam volna, akkor is ugyanúgy hangzana…. jóóóóól :))) Na jó, majd legközelebb visszafogom magam… 🙂
by Felhőlány január 1, 2010 at 08 : 48Nagyon szép, és biztosan finom is!
by Csibe január 1, 2010 at 09 : 02Csibe,
by Felhőlány január 1, 2010 at 10 : 25annyira finom, hogy a hétvégén dupla adagot kell készítenem… 🙂
Jajj, ez az egyik gyengém:)) Nem tudnék ellenállni!!
by trinity január 1, 2010 at 07 : 14Trinity,
by Felhőlány január 1, 2010 at 10 : 22hétvégén közkívánatra újra készül (rögtön dupla adag), majd küldök Neked! :))
Szia Felhőlány!
by szabi(O_o) január 1, 2010 at 10 : 09Jól néz ki az olasz tejpudingod! 🙂
Igaz én fordított sorrendben dermesztettem volna ki a poharakban, mert akkor kifordíthattam volna tányérakra és egy kis zöld kiwi-szósszal dekoráltam volna, hogy ezzel is utaljak az olasz zászlóra.
Csak így tovább!
Üdv.:
szabi(O_o)
Szia Szabi!
by Felhőlány január 1, 2010 at 11 : 32Köszönöm szépen, igyekszem! 🙂 Ahhoz, hogy "kifordítható" legyen, a gyümölcsvelőhöz is kellett volna zselésítőt tennem (most ez nem volt cél), de ha sikerül beszereznem agar-agart, ki fogom próbálni…!
Üdv,
Felhőlány
Utólagos engedelmeddel elloptam a receptet :). Nagyon finom lett.:) Köszi!!!!
by @ndre@ február 2, 2010 at 10 : 41🙂 Örülök, hogy ízlett! :))
by Felhőlány február 2, 2010 at 01 : 29