Sok évi nekifutásra sem sikerült az almával megbarátkoznom. Persze a vizuális rajongás megvan bennem, de a vitaminkészleteimet ezáltal nem igen tudom feltölteni… Nincs az a zöldséges, ahol ellen tudnék állni egy szép nagy halomba felpakolt almának, meg is veszem, majd itthon már csak pakolgatom míg sült almaként nem végzi. Ebben a formájában viszont nagyon szeretem, nagyon kedvelem a hús-gyümölcs párosítást, ezt a fajta édeskés ízvilágot.
Semmi újdonság nincs a receptben, inkább csak bátorítás azoknak, akik még nem próbálták.
- Hozzávalók:
egész bőrös csirkecomb
alma
körte
1-2 ág friss rozmaring
szeletelt bacon
só
bors
olívaolaj
- Az alaposan megtisztított csirkecombok bőrét „meglazítom”, kitágítom és megtöltöm a cikkekre vágott, meghámozott almával, körtével, majd friss rozmaringot is tűzök a bőrök alá.
- Sózom, borsozom majd 2-2 szelet bacon szalonnába becsomagolva, pici olajjal meglocsolva, fólia alatt 175 fokos sütőben kb. 1 óra alatt puhára sütöm.
- A fóliát eltávolítom és további 15-20 perc alatt megpirítom.
Isteni! :))
by Mézigörl október 10, 2010 at 05 : 07Ma este szedtünk elő a kamrából vagy 5-6 hervadásnak indult almát :-)))
Imádom a gyümölcs-hús kombót!
by Chef Viki október 10, 2010 at 06 : 44Nem csak a kép mesés, de a husi is isteni lehet
by Bianka október 10, 2010 at 07 : 10Jó recept, szép kép 🙂 Mint mindig.
by trendo október 10, 2010 at 06 : 03Vegyél egyszer igazi Jonagored almát! Meg fogod szeretni 🙂
Mézigörl,
by Felhőlány október 10, 2010 at 03 : 39köszönöm szépen! 🙂
Chef Viki,
by Felhőlány október 10, 2010 at 03 : 41Az a jó, hogy az ilyen receptekhez a kevésbé tetszetős küllemű almák is tökéletesen megfelelnek! És szerintem a szárazabb húsokat is jól el lehet vele adni… :))
Bianka,
by Felhőlány október 10, 2010 at 03 : 44ahogy mondod! A kettő együtt szerintem nagyon jól kiegészíti egymást, pláne, ha így összesülnek! 🙂
Trendo,
by Felhőlány október 10, 2010 at 03 : 46keresni fogom ezt a fajtát! 🙂
Attól nem félek, hogy hirtelen rajongás lesz rajtam úrrá, de egy próbát mindenképpen megér! Piros vagy zöld színű?