Őszi gyümölcsökkel töltött csirkecomb

október 21 , 2010 by: Felholany Egyéb kategória

Sok évi nekifutásra sem sikerült az almával megbarátkoznom. Persze a vizuális rajongás megvan bennem, de a vitaminkészleteimet ezáltal nem igen tudom feltölteni… Nincs az a zöldséges, ahol ellen tudnék állni egy szép nagy halomba felpakolt almának, meg is veszem, majd itthon már csak pakolgatom míg sült almaként nem végzi. Ebben a formájában viszont nagyon szeretem, nagyon kedvelem a hús-gyümölcs párosítást, ezt a fajta édeskés ízvilágot. 
Semmi újdonság nincs a receptben, inkább csak bátorítás azoknak, akik még nem próbálták. 
  • Hozzávalók:

egész bőrös csirkecomb
alma
körte
1-2 ág friss rozmaring
szeletelt bacon
bors
olívaolaj
  1. Az alaposan megtisztított csirkecombok bőrét “meglazítom”, kitágítom és megtöltöm a cikkekre vágott, meghámozott almával, körtével, majd friss rozmaringot is tűzök a bőrök alá.
  2. Sózom, borsozom majd 2-2 szelet bacon szalonnába becsomagolva, pici olajjal meglocsolva, fólia alatt 175 fokos sütőben kb. 1 óra alatt puhára sütöm. 
  3. A fóliát eltávolítom és további 15-20 perc alatt megpirítom.

8 Hozzászólás

  • Isteni! :))

  • Ma este szedtünk elő a kamrából vagy 5-6 hervadásnak indult almát :-)))

    Imádom a gyümölcs-hús kombót!

  • Nem csak a kép mesés, de a husi is isteni lehet

  • Jó recept, szép kép 🙂 Mint mindig.
    Vegyél egyszer igazi Jonagored almát! Meg fogod szeretni 🙂

  • Mézigörl,
    köszönöm szépen! 🙂

  • Chef Viki,
    Az a jó, hogy az ilyen receptekhez a kevésbé tetszetős küllemű almák is tökéletesen megfelelnek! És szerintem a szárazabb húsokat is jól el lehet vele adni… :))

  • Bianka,
    ahogy mondod! A kettő együtt szerintem nagyon jól kiegészíti egymást, pláne, ha így összesülnek! 🙂

  • Trendo,
    keresni fogom ezt a fajtát! 🙂
    Attól nem félek, hogy hirtelen rajongás lesz rajtam úrrá, de egy próbát mindenképpen megér! Piros vagy zöld színű?

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top