Olívás muffin

november 06 , 2009 by: Felholany Egyéb kategória

Múlt hétvégi -szombati- ténykedésem egyik eredménye volt ez az olívás muffin. Az egyik jelen esetben azt jelenti, hogy egész szombaton a konyhában voltam… Reggel 9-től este 7-ig. Max gombócosdijának és vendégségbe igyekezetemnek próbáltam megfelelni…
Amik készültek: tyúkhúsleves májgombóccal, kulibiáka, chilis-sajtos csiga, sárgabarackos-szedres morzsás süti, méhecskés torta (hamarosan felteszem ezt is), és a fenti olívás muffin.
Ez utóbbinak két története is van…
1. Hol volt hol nem volt, még az előző lakásomban gallyra vágtam a sütőt… Mivel akkor már érett bennem a gondolat, hogy elköltözöm onnan, nem terveztem nagy konyha showt-t bemutatni, így ezt a muffint átdolgoztam ici-pici grillsütőre, mini formában. Már-már sikerült tökélyre vinnem, mikor elköltöztem. Azóta próbálom visszaalakítani az eredeti formájára… Ugyanis az alap recept nincs már meg, nem találom…
2. Kb. 1 éve, mikor a barátnőm lányának készítettük, szépítettük a babaházat, reggel összedobtam egy adag olívás muffint (már az új sütővel). Friss, meleg nasival érkeztem és gyakorlatilag azon nyomban el is fogyott… Marcsi is dícsérte, hogy ez isteni, és onnantól kezdve eszi meg az olajbogyót, mert egyébként soha nem szerette…. na persze… 🙂
Ez az adag most csakis az Ő kívánságára készült… 🙂
Mivel a szalonképes példányokat rögtön csomagoltam és vittem szombaton, nekem néhány “szépséghibás” ámde finom példány maradt a fotózáshoz.

  • Hozzávalók:

25 dkg liszt (1 rész Graham+1 rész fehér)
1 cs. sütőpor
1 tk. só
bors
1 ek. szárított petrezselyem
1 tk. szárított bazsalikom
1/2 tk. szárított oregano
10-15 dkg paprikával töltött zöld olajbogyó
1 tojás
2 dl tej
4 ek. olívaolaj
15 dkg füstölt sajt

  1. Egy tálban összekeverem a száraz hozzávalókat: liszt, sütőpor, só, bors, zöldfűszerek és a karikára vágott olajbogyó.
  2. Egy másik tálban összekeverem a “nedves” hozzávalókat: picit felverem a tojást, hozzáadom a tejet, olívaolajat és a reszelt sajt 3/4 részét.
  3. A sütőt előmelegítem 175 fokra.
  4. A muffinsütő mélyedéseibe 1-1 papírkapszlit teszek, és a tésztával 2/3-ig töltöm. Megszórom a maradék reszelt sajttal, majd az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt (tűpróbáig sütöm).

2 Hozzászólás

  • Jesszusom, mennyit sütöttél-főztél!!
    Szépek ezek a muffinok-megjegyzem nekem a kedvenc papírkapszlijaim:))Olyan kedvesek, szerintem….

  • Hát az a nap ilyen konyházós volt! De annyira megérte, mert minden meglepetésem mindenkinek célba talált! És hát ugye hálás közönségnek készíteni a legnagyobb öröm! 🙂
    A papírkapszlikról meg ne is beszéljünk… egy nagy doboznyi van… Nem tudok egy-egy ilyen kedves darabnak (sem) ellenállni… 🙂

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top