Múlt hétvégi -szombati- ténykedésem egyik eredménye volt ez az olívás muffin. Az egyik jelen esetben azt jelenti, hogy egész szombaton a konyhában voltam… Reggel 9-től este 7-ig. Max gombócosdijának és vendégségbe igyekezetemnek próbáltam megfelelni…
Amik készültek: tyúkhúsleves májgombóccal, kulibiáka, chilis-sajtos csiga, sárgabarackos-szedres morzsás süti, méhecskés torta (hamarosan felteszem ezt is), és a fenti olívás muffin.
Ez utóbbinak két története is van…
1. Hol volt hol nem volt, még az előző lakásomban gallyra vágtam a sütőt… Mivel akkor már érett bennem a gondolat, hogy elköltözöm onnan, nem terveztem nagy konyha showt-t bemutatni, így ezt a muffint átdolgoztam ici-pici grillsütőre, mini formában. Már-már sikerült tökélyre vinnem, mikor elköltöztem. Azóta próbálom visszaalakítani az eredeti formájára… Ugyanis az alap recept nincs már meg, nem találom…
2. Kb. 1 éve, mikor a barátnőm lányának készítettük, szépítettük a babaházat, reggel összedobtam egy adag olívás muffint (már az új sütővel). Friss, meleg nasival érkeztem és gyakorlatilag azon nyomban el is fogyott… Marcsi is dícsérte, hogy ez isteni, és onnantól kezdve eszi meg az olajbogyót, mert egyébként soha nem szerette…. na persze… 🙂
Ez az adag most csakis az Ő kívánságára készült… 🙂
Mivel a szalonképes példányokat rögtön csomagoltam és vittem szombaton, nekem néhány „szépséghibás” ámde finom példány maradt a fotózáshoz.
- Hozzávalók:
25 dkg liszt (1 rész Graham+1 rész fehér)
1 cs. sütőpor
1 tk. só
bors
1 ek. szárított petrezselyem
1 tk. szárított bazsalikom
1/2 tk. szárított oregano
10-15 dkg paprikával töltött zöld olajbogyó
1 tojás
2 dl tej
4 ek. olívaolaj
15 dkg füstölt sajt
- Egy tálban összekeverem a száraz hozzávalókat: liszt, sütőpor, só, bors, zöldfűszerek és a karikára vágott olajbogyó.
- Egy másik tálban összekeverem a „nedves” hozzávalókat: picit felverem a tojást, hozzáadom a tejet, olívaolajat és a reszelt sajt 3/4 részét.
- A sütőt előmelegítem 175 fokra.
- A muffinsütő mélyedéseibe 1-1 papírkapszlit teszek, és a tésztával 2/3-ig töltöm. Megszórom a maradék reszelt sajttal, majd az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt (tűpróbáig sütöm).
Jesszusom, mennyit sütöttél-főztél!!
by trinity november 11, 2009 at 10 : 03Szépek ezek a muffinok-megjegyzem nekem a kedvenc papírkapszlijaim:))Olyan kedvesek, szerintem….
Hát az a nap ilyen konyházós volt! De annyira megérte, mert minden meglepetésem mindenkinek célba talált! És hát ugye hálás közönségnek készíteni a legnagyobb öröm! 🙂
by Felhőlány november 11, 2009 at 01 : 54A papírkapszlikról meg ne is beszéljünk… egy nagy doboznyi van… Nem tudok egy-egy ilyen kedves darabnak (sem) ellenállni… 🙂