Olívabogyós, mozzarellás tészta

július 16 , 2010 by: Felholany Egyéb kategória

Ami eredetileg spagetti, és a szépen csengő Spaghetti Campania nevet viseli.
Részlet (és a készlet) kérdése, hogy milyen tésztából készítjük, fő irányvonalát úgyis a többi hozzávaló határozza meg.
Előnye, hogy kánikulában is hamar elkészül, nem kell az elkészítésével tovább fűteni az egyébként is meleg konyhát; valamint hogy a tésztán megolvadt mozzarella előbb fogy el, mintsem felvenné “gumiszerű” állagát. Ez általában hideg hatására történik, ami most nem időszerű…
A petrezselyem nálam nélkülözhetetlen eleme a főzésnek. Harsogóan zöld színén túl az ízét is nagyon kedvelem, A, B és C vitaminban gazdag, illetve vastartalma is magas.
  • Hozzávalók: (2 személyre)
25 dkg spagetti (nálam Bavette N13)
2,5 dkg vaj
1 kis gerezd fokhagyma
15-20 szem fekete olívabogyó
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 kis csokor apróra vágott petrezselyem
10 dkg mozzarella
  1. A vajat egy kis edényben megolvasztom, hozzáreszelem a fokhagymát és kb. 1 percig együtt pirítom.
  2. Hozzáadom a felezett, kimagozott olívabogyót, olívaolajat, petrezselymet és a felkockázott mozzarella sajtot. Jól összekeverem és kb. 2 percig tovább főzöm míg a sajt picit megolvad.
  3. Közben a tésztát forrásban lévő bő sós vízben “al dente” vagyis fogkemény állagúra főzöm, leszűröm, hozzákeverem a szószhoz és tálalom.

14 Hozzászólás

  • Sokat csinálok hasonlókat, nálunk is nagyon menő a tészta, olaszos hozzávalókkal. Csak tudnék róla ilyen gyönyörű fotókat készíteni…

  • Köszönöm, Felhőlány, ez éppen nekem való! Én is sok petrezselymet használok, és sok mozzarellát is.

  • Szeretem az ilyen tésztákat! 🙂
    És tényleg nagyon jó ötlet ebben a forróságban!

  • Zsuzsa,
    köszönöm szépen! A fény az oka a fotóimnak… Most van belőle bőven… szerencsére! :))
    Lesz még néhány hasonló gyors tésztás recept (hideg is, meleg is) a blogon a napokban, nagyon szeretem én is, meg ennél többre most nem futja az energiámból…

  • Sofia,
    örülök, hogy tetszik! 🙂
    Én a petrezselymet még magában is elrágcsálom… 🙂

  • Adri,
    köszönöm, és tényleg nagy előnye az az 5-6 perc, ami alatt elkészül! Mosogatással együtt is 10… 🙂

  • Igazán friss nyári tészta étel. Nagyon finom lehet

  • Gondolom próbáltad már parajjal is, firenzei módra 🙂 Úgy is finom.
    Petrezselyem: én mindig veszek egyszerre 10 csokorral (harmad áron adják úgy), apróra metélem és lefagyasztom. Az íze nem romlik, és így mindig rendelkezésre áll.

  • Bianka,
    igen, friss, gyors, könnyű! 🙂

  • Trendo,
    nem, parajjal még nem próbáltam, de köszönöm szépen az ötletet! Mindenképpen ki fogom próbálni, mert a spenótot is igencsak kedvelem! 🙂
    Igen, ismerős… Nálam most ez a petrezselyemvásárlás úgy működik, hogy minden hétvégén veszek 4-5 csomaggal, (vagy ha a Szüleimnél vagyok onnan hozok hazait) hűtőben-vizes pohárba állítva tartom, és ami nem fogy el hétfőig, az felaprítva megy a fagyasztóba… Sem a színén, sem az ízén nem ront… 🙂

  • Nagyon gusztusos, gyönyörű! Meg tudnék most belőle enni egy nagy tányérral!

  • Szuper ötlet, fincsi lehet!:-))

  • Pocak Panna,
    pillanatok alatt elkészül… 🙂

  • Andi,
    köszönöm! 🙂
    Valamelyik nap újra készül, de akkor már Trendo ötlete alapján spenóttal kiegészülve… 🙂 Majd megmutatom azt is! 🙂

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top