Ami eredetileg spagetti, és a szépen csengő Spaghetti Campania nevet viseli.
Részlet (és a készlet) kérdése, hogy milyen tésztából készítjük, fő irányvonalát úgyis a többi hozzávaló határozza meg.
Előnye, hogy kánikulában is hamar elkészül, nem kell az elkészítésével tovább fűteni az egyébként is meleg konyhát; valamint hogy a tésztán megolvadt mozzarella előbb fogy el, mintsem felvenné „gumiszerű” állagát. Ez általában hideg hatására történik, ami most nem időszerű…
A petrezselyem nálam nélkülözhetetlen eleme a főzésnek. Harsogóan zöld színén túl az ízét is nagyon kedvelem, A, B és C vitaminban gazdag, illetve vastartalma is magas.
Részlet (és a készlet) kérdése, hogy milyen tésztából készítjük, fő irányvonalát úgyis a többi hozzávaló határozza meg.
Előnye, hogy kánikulában is hamar elkészül, nem kell az elkészítésével tovább fűteni az egyébként is meleg konyhát; valamint hogy a tésztán megolvadt mozzarella előbb fogy el, mintsem felvenné „gumiszerű” állagát. Ez általában hideg hatására történik, ami most nem időszerű…
A petrezselyem nálam nélkülözhetetlen eleme a főzésnek. Harsogóan zöld színén túl az ízét is nagyon kedvelem, A, B és C vitaminban gazdag, illetve vastartalma is magas.
- Hozzávalók: (2 személyre)
25 dkg spagetti (nálam Bavette N13)
2,5 dkg vaj
1 kis gerezd fokhagyma
15-20 szem fekete olívabogyó
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 kis csokor apróra vágott petrezselyem
10 dkg mozzarella
- A vajat egy kis edényben megolvasztom, hozzáreszelem a fokhagymát és kb. 1 percig együtt pirítom.
- Hozzáadom a felezett, kimagozott olívabogyót, olívaolajat, petrezselymet és a felkockázott mozzarella sajtot. Jól összekeverem és kb. 2 percig tovább főzöm míg a sajt picit megolvad.
- Közben a tésztát forrásban lévő bő sós vízben „al dente” vagyis fogkemény állagúra főzöm, leszűröm, hozzákeverem a szószhoz és tálalom.
Sokat csinálok hasonlókat, nálunk is nagyon menő a tészta, olaszos hozzávalókkal. Csak tudnék róla ilyen gyönyörű fotókat készíteni…
by bodzazsuzsa július 7, 2010 at 05 : 05Köszönöm, Felhőlány, ez éppen nekem való! Én is sok petrezselymet használok, és sok mozzarellát is.
by Sofia július 7, 2010 at 05 : 27Szeretem az ilyen tésztákat! 🙂
by Adri július 7, 2010 at 05 : 48És tényleg nagyon jó ötlet ebben a forróságban!
Zsuzsa,
by Felhőlány július 7, 2010 at 07 : 06köszönöm szépen! A fény az oka a fotóimnak… Most van belőle bőven… szerencsére! :))
Lesz még néhány hasonló gyors tésztás recept (hideg is, meleg is) a blogon a napokban, nagyon szeretem én is, meg ennél többre most nem futja az energiámból…
Sofia,
by Felhőlány július 7, 2010 at 07 : 12örülök, hogy tetszik! 🙂
Én a petrezselymet még magában is elrágcsálom… 🙂
Adri,
by Felhőlány július 7, 2010 at 07 : 13köszönöm, és tényleg nagy előnye az az 5-6 perc, ami alatt elkészül! Mosogatással együtt is 10… 🙂
Igazán friss nyári tészta étel. Nagyon finom lehet
by Bianka július 7, 2010 at 05 : 58Gondolom próbáltad már parajjal is, firenzei módra 🙂 Úgy is finom.
by trendo július 7, 2010 at 06 : 51Petrezselyem: én mindig veszek egyszerre 10 csokorral (harmad áron adják úgy), apróra metélem és lefagyasztom. Az íze nem romlik, és így mindig rendelkezésre áll.
Bianka,
by Felhőlány július 7, 2010 at 10 : 33igen, friss, gyors, könnyű! 🙂
Trendo,
by Felhőlány július 7, 2010 at 10 : 37nem, parajjal még nem próbáltam, de köszönöm szépen az ötletet! Mindenképpen ki fogom próbálni, mert a spenótot is igencsak kedvelem! 🙂
Igen, ismerős… Nálam most ez a petrezselyemvásárlás úgy működik, hogy minden hétvégén veszek 4-5 csomaggal, (vagy ha a Szüleimnél vagyok onnan hozok hazait) hűtőben-vizes pohárba állítva tartom, és ami nem fogy el hétfőig, az felaprítva megy a fagyasztóba… Sem a színén, sem az ízén nem ront… 🙂
Nagyon gusztusos, gyönyörű! Meg tudnék most belőle enni egy nagy tányérral!
by Pocak Panna július 7, 2010 at 12 : 51Szuper ötlet, fincsi lehet!:-))
by Andi/cuki július 7, 2010 at 11 : 55Pocak Panna,
by Felhőlány július 7, 2010 at 10 : 33pillanatok alatt elkészül… 🙂
Andi,
by Felhőlány július 7, 2010 at 10 : 34köszönöm! 🙂
Valamelyik nap újra készül, de akkor már Trendo ötlete alapján spenóttal kiegészülve… 🙂 Majd megmutatom azt is! 🙂