Olasz (tészta)-indiai (ízvilág) házasság

január 11 , 2020 by: Felholany Egyéb

Létezek, ergo étkezek. 🙂 Tény, hogy 3 éve nehezített feltételekkel (colitis ulcerosa), melyet tavaly év végén „megfejeltem” még egy hisztamin intoleranciával is, de… ettől az élet még nem áll meg. Kihívás, melyet meg kell oldani. Október óta nincs rendelt étel, nincs étterem, nincs más, csak a magam frissen főzött főztje. Kevesebb a blogposzt, ritkán ragad el a közlési kényszer, de amikor publikáltam ennek a töltött tésztának a fotóját a közösségi oldalaimon, sokan kértétek tőlem a receptjét, ezért megosztom.

Arányok tekintetében nagyvonalú vagyok, érzésből főzök, így ha valamit nem publikációra szánok, az „ízlés szerint”, kóstolásra készül, de valahogy így:

Hozzávalók 2 személyre:

  • személyenként 80-90, de max. 100 g száraztészta
  • 2 db közepes sárgarépa felkarikázva
  • 3 db édesburgonya kockázva
  • 1/2 mk. hing fűszer (hagymára nem érzékenyeknek 1 gerezd tört fokhagyma)
  • 1/2 tk. kurkuma
  • 2 csipetnyi curry por
  • 1 ek. aprított koriander
  • borsikafű (nem diétázóknak bors)
  • parmezán
  • még-még-még koriander a tálaláshoz

A sárgarépát és édesburgonyát bőven sós vízben puhára főzöm, és a fűszerekkel együtt botmixerrel pürésítem. A nagyméretű kagylótésztát az előírt főzési idő feléig főzöm, majd megtöltöm az édesburgonyás töltelékkel, melyből 2-3 evőkanálnyit a sütőforma aljába kanalazok, melyre pakolom a megtöltött tésztácskákat. Parmezánt reszelek rá és 180 fokra előmelegített sütőben pirosra-ropogósra sütöm (kb. 25-30 perc). Aki kevésbé ropogósan, inkább szaftosabban szereti, a töltött kagylók tetejére is hagyjon néhány kanál zöldséges krémet! 🙂 Én tálalás előtt friss korianderrel szórom meg, de ez ízlés kérdése.

1 Hozzászólás

  • Nagyon finom lehet! Ha a hagymàt, fokhagymàt 1-2 napra mèjhűtőbe tesszūk, mi is megehetjūk.

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum