Létezek, ergo étkezek. 🙂 Tény, hogy 3 éve nehezített feltételekkel (colitis ulcerosa), melyet tavaly év végén „megfejeltem” még egy hisztamin intoleranciával is, de… ettől az élet még nem áll meg. Kihívás, melyet meg kell oldani. Október óta nincs rendelt étel, nincs étterem, nincs más, csak a magam frissen főzött főztje. Kevesebb a blogposzt, ritkán ragad el a közlési kényszer, de amikor publikáltam ennek a töltött tésztának a fotóját a közösségi oldalaimon, sokan kértétek tőlem a receptjét, ezért megosztom.
Arányok tekintetében nagyvonalú vagyok, érzésből főzök, így ha valamit nem publikációra szánok, az „ízlés szerint”, kóstolásra készül, de valahogy így:
Hozzávalók 2 személyre:
- személyenként 80-90, de max. 100 g száraztészta
- 2 db közepes sárgarépa felkarikázva
- 3 db édesburgonya kockázva
- 1/2 mk. hing fűszer (hagymára nem érzékenyeknek 1 gerezd tört fokhagyma)
- 1/2 tk. kurkuma
- 2 csipetnyi curry por
- 1 ek. aprított koriander
- só
- borsikafű (nem diétázóknak bors)
- parmezán
- még-még-még koriander a tálaláshoz
A sárgarépát és édesburgonyát bőven sós vízben puhára főzöm, és a fűszerekkel együtt botmixerrel pürésítem. A nagyméretű kagylótésztát az előírt főzési idő feléig főzöm, majd megtöltöm az édesburgonyás töltelékkel, melyből 2-3 evőkanálnyit a sütőforma aljába kanalazok, melyre pakolom a megtöltött tésztácskákat. Parmezánt reszelek rá és 180 fokra előmelegített sütőben pirosra-ropogósra sütöm (kb. 25-30 perc). Aki kevésbé ropogósan, inkább szaftosabban szereti, a töltött kagylók tetejére is hagyjon néhány kanál zöldséges krémet! 🙂 Én tálalás előtt friss korianderrel szórom meg, de ez ízlés kérdése.
Nagyon finom lehet! Ha a hagymàt, fokhagymàt 1-2 napra mèjhűtőbe tesszūk, mi is megehetjūk.
by Lehoczkinè Palisca Katalin január 1, 2020 at 06 : 53