Amikor valakinek leírom a jól bevált sörkorcsolya receptemet, Ő elkészíti és csodás fotót is küld róla. 🙂 Nos, ilyenkor elemi erővel tör elő az olajbogyós muffin íze. Meg a tett a sütésre. Szerencsére semmi olyan extra hozzávaló nincs benne, amit ne tartanék itthon. Igen, nálam sütibe való olajbogyó (sima és paprikával töltött) mindig van a hűtőben, sokszor húzott már ki a bajból ugyanúgy, mint a készre nyújtott levelestészta. Ha a muffint mini formában sütjük, akkor egy harapásnyi falatos finomság egy pohár jéghideg rozé vagy chardonnay mellé, ha normál méretben készítjük, akkor másnap akár szendvics alapnak is tökéletes lehet, persze ha marad belőle… Az elkészítéséhez szilikonos formát, vagy szilikonos papírkapszlit ajánlok! (A hagyományos mintás és színes papírformák nem kompatibilisek ezzel a tésztával, beleragadhat a papír a muffinba.)
Hozzávalók: (12 db)
- 25 dkg liszt (1:1 graham és fehér)
- 1 csomag sütőpor
- só (bőven), bors
- 1 csokor friss vagy 2 ek. szárított petrezselyem
- 1 teáskanálnyi szárított bazsalikom
- 1/2 teáskanálnyi szárított oregano
- 1 csomag paprikával töltött apró szemű olajbogyó
- 1 tojás
- 2 dl tej
- 3-4 ek. olívaolaj
- 15 dkg füstölt sajt
A sütőt előmelegítem 175 fokra. Összekeverem a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, só, bors, petrezselyem, bazsalikom, oregano) a karikára vágott olajbogyóval. Másik tálban összekeverem a tojást a tejjel, olívaolajjal, a reszelt sajt 2/3 részéve, majd hozzákeverem a száraz hozzávalókhoz. Szilikonos muffinformába kanalazom a tésztát, a tetejét megszórom a maradék sajttal és az előmelegített sütőben 30-35 perc alatt (tűpróba!) készre és pirosra sütöm.
0 Hozzászólás