olajbogyós muffin szendvics

március 12 , 2019 by: Felholany Egyéb

Amikor valakinek leírom a jól bevált sörkorcsolya receptemet, Ő elkészíti és csodás fotót is küld róla. 🙂 Nos, ilyenkor elemi erővel tör elő az olajbogyós muffin íze. Meg a tett a sütésre. Szerencsére semmi olyan extra hozzávaló nincs benne, amit ne tartanék itthon. Igen, nálam sütibe való olajbogyó (sima és paprikával töltött) mindig van a hűtőben, sokszor húzott már ki a bajból ugyanúgy, mint a készre nyújtott levelestészta. Ha a muffint mini formában sütjük, akkor egy harapásnyi falatos finomság egy pohár jéghideg rozé vagy chardonnay mellé, ha normál méretben készítjük, akkor másnap akár szendvics alapnak is tökéletes lehet, persze ha marad belőle… Az elkészítéséhez szilikonos formát, vagy szilikonos papírkapszlit ajánlok! (A hagyományos mintás és színes papírformák nem kompatibilisek ezzel a tésztával, beleragadhat a papír a muffinba.)

Hozzávalók: (12 db)

  • 25 dkg liszt (1:1 graham és fehér)
  • 1 csomag sütőpor
  • só (bőven), bors
  • 1 csokor friss vagy 2 ek. szárított petrezselyem
  • 1 teáskanálnyi szárított bazsalikom
  • 1/2 teáskanálnyi szárított oregano
  • 1 csomag paprikával töltött apró szemű olajbogyó
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 3-4 ek. olívaolaj
  • 15 dkg füstölt sajt

A sütőt előmelegítem 175 fokra. Összekeverem a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, só, bors, petrezselyem, bazsalikom, oregano) a karikára vágott olajbogyóval. Másik tálban összekeverem a tojást a tejjel, olívaolajjal, a reszelt sajt 2/3 részéve, majd hozzákeverem a száraz hozzávalókhoz. Szilikonos muffinformába kanalazom a tésztát, a tetejét megszórom a maradék sajttal és az előmelegített sütőben 30-35 perc alatt (tűpróba!) készre és pirosra sütöm.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top