Fagyi nélkül lehet élni, de nem érdemes! Ez volt az a mondat és ez az a kép Ízbolygónál, ami alapjaiban megrengette a fagyival való viszonyomat. Ez korábban kimerült a fagyizókban és boltban kapható jéghideg nassolnivalókban. Bármelyiket próbáltam, az én ízlésemnek mind nagyon édes volt. És nem is rajongtam érte annyira, hogy nekilássak házilag készíteni…
Aztán láttam Ízbolygó „gyermeki” fotóját a jégkrémevés élvezetéről, és gyakorlatilag elvesztem…
Ez a sokadik széria ami készült, fotózásig nem jutott el, most kettőt sikerült belőle megmentenem.
- Hozzávalók:
gyümölcs (most nektarin)
2 doboz natúr joghurt
méz
citromlé
A meghámozott nektarint pár csepp citromlével és mézzel (ízlés szerint, én inkább a gyümölcs ízét hagytam előtérben) összeturmixolom.
Minden jégkrémforma aljába kanalazok a gyümölcspépből. A joghurtot hozzáadom a megmaradt gyümölcshöz, és tovább turmixolom. Felöntöm a formákat és néhány órára a fagyasztóba teszem.
Eredeti recept itt.
0 Hozzászólás