„neked főztem – zánka”- nekem bizony soha többé! – lehúzós kritika

augusztus 26 , 2017 by: Felholany Egyéb

Neked főztem” étterem kedvelők ne olvassanak tovább!

Életem első igazán negatív kritikája, amit azonnal ki kell írnom magamból, annyira fel vagyok háborodva. Ezen sajnos már nincs mit szépíteni, második esélyt megadtuk, a Neked főztem mindkét zánkai gasztrokocsmája leszerepelt. Kis csapatunk másodszor indult útra az általunk kitalált „Együk és igyuk körbe a Balatont” projektünkkel. Tavaly kezdtük és az egyetlen negatív kritikát akkor is a Neked főztem kapcsán könyveltük el. (Egyébként ha valaki rákeres a Google-ban az étterembe, elég sok negatív kritikát olvashat, ennek ellenére még mindig nyitva vannak. Én most növelem ezen kritikák számát, további negatív tényező, hogy még egy honlapjuk sincs…) Akkor hatból hárman kaptunk kritikán aluli ételt, ráadásul kb. 50 percet vártunk rá egy késő szeptemberi estén, amikor már csak alig-alig lézengtek rajtunk kívül az étteremben. Én személy szerint egy bébi 1/2 jércét kértem, ami tényleg nem volt nagyobb egy galambnál, de ennek ellenére sem sikerült rendesen átsütni. Mikor szinte érintetlenül küldtem vissza a tányéromat, a pincérlány annyit sem kérdezett, hogy nem ízlett? De a többiektől sem.

Jószándékúak vagyunk, pozitívan állunk a dolgokhoz és mivel néhányan (baráti, de másik társaságból) dícsérték, hát adtunk neki az idén is egy esélyt. Míg tavaly a Zánka centrumában lévő kocsmát céloztuk meg, most a Zánka strandon üzemelő műintézményt. Mekkora hiba volt! Mind a hatan kézműves hamburgert ettünk. Hárman mangalicából, hárman marhából. A harmadik falat után már mindhárman eltoltuk magunktól a tányért. Ha rágógumit szerettünk volna enni, tökéletesen megtette volna, de 2.500 forintért egy mócsingos húspogácsa?! Nem is tudom, hogy sajnáljam-e, hogy nem volt csirkemell, mert hogy csirkenyársat néztem ki magamnak. Ezek után nem feltételezem, hogy az jobb lett volna, de hogy azt már sosem fogom megtudni, az egészen biztos.

A kritika az bizony kritika és nem feltétlenül mindig pozitív. Nem csak azt kell megosztanunk másokkal, hogy valami milyen jó és azt mennyire ajánljuk. Aki szeretné megóvni magát és pénztárcáját egy giga csalódástól, az válassza Zánkán inkább a Fészek névre hallgató éttermet (olyan, mintha egy nagy pajtában ülnénk, gyors a kiszolgálás, remek az étel), vagy Köveskálon a Mi a kő-t vagy a Kővirágot. Olcsóbb az sem lesz, de nem fog üres hassal hazamenni…

Ja, a rosé boruk legalább finom volt! 😉

 

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum