A tavasz utolsó előtti napja nem sok jót adott: eső, szél, hideg… Vacsora után még hiányzott a kellemes jóleső érzés, valami egyszerű-gyors-meleg finomsággal kellett kényeztetnem magam. Felmértem a hűtő tartalmát, akadt egy kis paradicsom, mozzarella, és a fagysztó mindíg rejt vajas tésztát. Ezekből állt össze pár perc alatt az alábbi finom tortácska, ami akár vendégváró falatnak is kitűnő friss hideg fehérborral.
Hozzávalók:
leveles tészta
mozzarella saj
paradicsom
friss bazsalikomlevél
só
A tésztát (esetemben készre nyújtott) belesimogatjuk a mini tortasütő formába, vagy kerámia sütő edénybe, mozzarellát szeletelünk rá, négybe vágott koktélparadicsommal díszítjük, ollóval bazsalikomlevelet aprózunk rá, sózzuk, és 175 fokos sütőben 20-25 percig sütjük amíg a tészta és a sajt pirosodni kezd.
Szia Felhőlány!
by Névtelen június 6, 2009 at 08 : 10Ez nagyon jól néz ki, este letesztelem a családon! Üdv, Kata